Σχετικά με την παραβίαση του passcode στις iOS συσκευές

passcode

Την προηγούμενη βδομάδα παρουσιάσαμε σε βίντεο το λογισμικό XRY της Micro Systemation, εταιρεία ασφαλείας, με το οποίο γινόταν εφικτή η παράκαμψη του passcode στις iOS συσκευές. Στο βίντεο, μάλιστα, η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι η παράκαμψη του passcode μπορεί να γίνει μέσα σε δύο μόλις λεπτά αλλά απ' ότι φαίνεται τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο παρουσιάστηκαν.

Είχαμε αναφέρει ότι το λογισμικό εκμεταλλεύεται το ίδιο exploit με αυτό που χρησιμοποιείται για να γίνει jailbreak σε μία iOS συσκευή. Συγκεκριμένα, γίνεται χρήση του limera1n του George Hotz και αυτό σημαίνει ότι τα iPhone 4S, iPad 2 και iPad 3 δεν επηρεάζονται από το XRY γιατί το limera1n δεν εφαρμόζεται σε αυτά.

Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, όπως επισημαίνει ο Chronic στην ιστοσελίδα του, καθώς εγγυάται την ασφάλεια του iOS στα τελευταία μοντέλα της Apple αφού το limera1n exploit είχε διορθωθεί στην bootrom των επεξεργαστών A5 (iPhone 4S, iPad 2) και A5X (iPad 3).

Ο Chronic σημειώνει, τέλος, ότι τα δύο λεπτά φαίνονται μικρός χρόνος μόνο και μόνο επειδή το passcode στο βίντεο ήταν το 0000. Αν κάποιος παίρνει στα σοβαρά το passcode της iOS συσκευής του θα πρέπει να απενεργοποιήσει την επιλογή "Απλό συνθηματικό" για να μπορεί να χρησιμοποιήσει χαρακτήρες και σύμβολα ως κωδικό επιμηκύνοντας σε σημαντικό βαθμό τον χρόνο που θα χρειαστεί για να «σπάσει» το passcode.

[via wstraf.me]

Loading