Στο 2ο μέρος του αποκλειστικού iPad Review στην Ελλάδα δοκιμάσαμε το iBooks και την εφαρμογή του Dailymotion.

Το iBooks διατίθεται ως δωρεάν εφαρμογή από το App store (προς το παρόν μόνο μέσω US account) και περιέχει το δημοφιλές παιδικό βιβίο “Winnie the Pooh’ by A. A. Milne” ως δείγμα (δωρεάν).

Ανοίγοντας την εφαρμογή iBooks και στη συνέχεια το “Winnie the Pooh” παρατηρούμε αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία: Η Apple κάνοντας χρήση private APIs παρέχει την δυνατότητα ελέγχου της έντασης της φωτεινότητας της οθόνης απευθείας μέσα από την εφαρμογή ενώ φυσικά δεν λείπει και η δυνατότητα αυξομείωσης και αλλαγής των διαθέσιμων fonts. Η ανάλυση και η αντίθεση της οθόνης δεν θα προβληματίσει στην ανάγνωση κειμένου ενώ οι φωτογραφίες δείχνουν απολαυστικά ζωντανές.

Η πλοήγηση στο ηλεκτρονικό βιβλίο που έχετε κατεβάσει μέσω του iBooks μπορεί να γίνει με 2 τρόπους. Ο πρώτος και εντυπωσιακότερος είναι γυρίζοντας την κάθε σελίδα, όπως θα κάνατε σε ένα πραγματικό βιβλίο. Ο δεύτερος είναι επιλέγοντας την εξωτερική κάτω γωνία της κάθε σελίδας.Το iBooks λειτουργεί ως αυτόνομο υποσύστημα του App store όσον αφορά τις αγορές eBook καθώς αυτές πραγματοποιούνται απευθείας μέσω του iBooks. Ένα στοιχείο το οποίο αξίζει να αναφέρουμε έιναι ότι παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν “δοκιμής” των ηλεκτρονικών βιβλίων (διατίθονται οι πρώτες 30 σελίδες). Επιπλέον, το Project Gutenberg υποστηρίζεται από το iBooks και έτσι σας δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης σε 30.000 δωρεάν τίτλους σε ePub format τα οποία μπορείτε να διαβάσετε στο iPad σας!

Το Dailymotion.app το οποίο δοκιμάσαμε τη συνέχεια μεταφέρει τις δυνατότητες του γνωστού Dailymotion.com στο iPad επιτρέποντας σας την παρακολούθηση των διαθέσιμων videos κατευθείαν στην συσκευή σας:[πηγή iPhonehellas]
Advertisements