Ξεκίνησε σήμερα η κυκλοφορία του iPhone 4 και έγινε κυριολεκτικά πανζουρλισμός από τον κόσμο που περίμενε για ώρες σε ουρές, σε ΗΠΑ, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία και Ιαπωνία! Ενδεικτικό της αναμονής του κόσμου είναι το γεγονός ότι ορισμένοι είχαν εγκατασταθεί έξω από τα καταστήματα εδώ και περίπου μία εβδομάδα!

Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, η εξαιρετική ομάδα του iPhonehellas έχει ήδη στα χέρια της το θαυματουργό smartphone της Apple και με την άδεια τους αναδημοσιεύουμε τις παρακάτω φωτογραφίες και video, με την πρώτη παρουσίαση του iPhone 4 στην Ελλάδα.

Με νέο design, υλικά υψηλότερης ποιότητας και πλήθος νέων χαρακτηριστικών, το iPhone 4 επάξια κερδίζει τον τίτλο του μικρότερου Smartphone στον κόσμο! Η κατασκευή του (από ειδικά επεξεργασμένο γυαλί και μέταλλο) αλλά και το μειωμένο του πάχος (24% πιο λεπτό από το iPhone 3GS) θα σας εκπλήξει ευχάριστα μόλις το κρατήσετε στο χέρι σας. Κρατώντας το αισθάνεστε ότι ένα αντικείμενο αξίας βρίσκεται στα χέρια σας. Η διαφορά με το πλαστικό casing των προηγούμενων μοντέλων iPhone είναι σαφώς υπέρ του νέου.

Δίπλα του το iPhone 3GS δείχνει απαρχαιωμένο, ενώ και η διαφορά στην ποιότητα απεικόνισης είναι χαώδης.

Πολλά έχουν γραφτεί για την νέα τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Apple στην οθόνη του iPhone 4, ωστόσο ουδείς μπορεί να διανοηθεί το μέγεθος της διαφοράς με μία κοινή οθόνη αν δεν κρατήσει το νέο iPhone στα χέρια του.

  • iPhone 4 Retina Display

  • iPhone 3GS Display

Ένα από τα εντυπωσιακότερα χαρακτηριστικά του iPhone 4 είναι η ταχύτητα απόκρισης των εφαρμογών του iOS 4.

O επεξεργαστής A4 1GHz που βρίσκεται στην καρδιά του iPhone 4 αποδεικνύεται αντάξιος των προσδοκιών όπως άλλωστε μας είχε αποδείξει και στο iPad, ενώ και τα 512ΜB Ram (τα διπλάσια απ’ ότι χρησιμοποιούνται στο iPhone 3GS αλλά και στο iPad) παίζουν σημαντικό ρόλο στην άνεση με την οποία χειρίζεται η συσκευή το multitasking των εφαρμογών.

Το noise-canceling microphone που έχει προστεθεί βελτιώνει κατά πολύ την ποιότητα της συνομιλίας. Η διαφορά σε σχέση με το iPhone 3GS ήταν αισθητή στον συνομιλητή μας.

To iPhone 4 bumper το οποίο δοκιμάσαμε έχει πολύ καλή εφαρμογή και αυξάνει το grip κατακόρυφα. Είναι κατασκευασμένο από ένα μείγμα “καουτσούκ και φορμαρισμένου πλαστικού” και διαθέτει ανοίγματα ώστε να είναι προσβάσιμα όλα τα πλήκτρα λειτουργιών (ένταση, σίγαση κτλ) αλλά και οι θύρες επικονωνίας (pin connector κτλ).

H αναβαθμισμένη camera του iPhone 4 τραβάει πολύ καλές φωτογραφίες για κινητό, ενώ εξίσου θετικά σχόλια απέσπασε και η δυνατότητα καταγραφής βίντεο HD (720p).

Το iPhone 4 μπορεί να αντικαταστήσει επάξια συσκευές όπως το Flip. Tο νέο design βοηθάει στην λήψη φωτογραφιών και video καθώς η συσκευή αφήνει την αίσθηση μίας μικρής ψηφιακής κάμερας.

Ακόμη, μετά από παράπονα που έχουν γίνει σήμερα σχετικά με την οθόνη και το σήμα, το iPhonehellas μας ενημερώνει ότι:

  • Σχετικά με τα προβλήματα στο σήμα και την απώλεια αυτού όταν κάποιος το κρατάει με το αριστερό χέρι μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι κάτι τέτοιο δεν παρατηρήθηκε στις δοκιμές μας (micro-SIM της O2). Η λήψη/ποιότητα σήματος και συνομιλίας ουδέποτε επηρεάστηκε από τον τρόπο με τον οποίο κρατούσαμε το iPhone 4.
    Αναμένουμε την κυκλοφορία των micro-SIM και από τους “δικούς μας” παρόχους (Vodafone, Cosmote, Wind) ώστε να ολοκληρώσουμε τις δοκιμές μας.
  • Η οθόνη του iPhone 4 ήταν άψογη και δεν έχει παρατηρηθεί κανένα “κιτρινισμένο” σημείο, όπως αναφέρεται σε διάφορα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο.
Advertisements