Πληθαίνουν οι αναφορές για λογαριασμούς στο iTunes οι οποίοι 'χακαριστεί' ενώ ταυτόχρονα εμφανίζονται αγορές δεκάδων δολαρίων εν αγνοία του χρήστη...

Το συμβάν φαίνεται να ξεκίνησε από έναν Bιετναμέζο developer, ο οποίος χάκαρε λογαριασμούς δεκάδων χρηστών και αγόρασε τις εφαρμογές του για να τις ανεβάσει στα top charts του iTunes. Πρόκειται για εφαρμογές-βιβλία (τα βιβλία μάλιστα φαίνεται να μην έχουν τις απαραίτητες άδειες-copyright κάτι που είναι ύποπτο για το πώς εγκρίθηκαν εξαρχής στο App Store) κακής ποιότητας και το συμβάν παρατηρήθηκε τόσο στο twitter όσο και σε comments σε εφαρμογές του App Store.a

Το περιστατικό πήρε διαστάσεις και επεκτάθηκε και στην Ευρώπη αλλά δεν είναι ακόμα γνωστός ο τρόπος με τον οποίο παραβιάστηκαν οι πληροφορίες του χρήστη. Το πιθανότερο ωστόσο είναι να πραγματοποιήθηκε κάποιο phishing attack από το οποίο ξεγελάστηκαν ορισμένοι χρήστες.

Συμβουλή: Για να προστατευθείτε από πιθανή παραβίαση του λογαριασμού σας θέστε τον τρόπο πληρωμής σε "None" - μέχρι να ξεκαθαριστεί το ζήτημα.

Κάντε sign in στο iTunes Store μέσω της εφαρμογής iTunes και στις πληροφορίες του λογαριασμού σας επιλέξτε "Edit Payment Information" όπου και τικάρετε την επιλογή "None". Το τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι έτσι:

UPDATE: Οι εφαρμογές του Βιετναμέζου developer-hacker έχουν αφαιρεθεί από το App Store.

[Πηγή: iPhoneHellas]
Advertisements