Αρκετοί μπορεί να θυμάστε την αναφορά μας στο Method-2, το ανθρωποειδές επανδρωμένο ρομπότ της κορεάτικης Hankook Mirae Technology για το οποίο έχουν δαπανηθεί περισσότερα από $200 εκατ. από το 2014 μέχρι σήμερα. Όταν ήρθε στο φως της δημοσιότητας, αρκετοί έκαναν λόγο για concept που δεν πρόκειται να γίνει ποτέ πραγματικότητα, αλλά οι ειρωνείες κόπηκαν μαχαίρι μόλις έγινε γνωστό ότι μπήκε στο παιχνίδι και ο Jeff Bezos, ο ιδρυτής της Amazon!

Στο ετήσιο συνέδριο MARS (Machine learning, home Automation, Robotics and Space) της εταιρείας, ο κ. Bezos πραγματοποίησε μια πρώτη δοκιμή του Method-2 (ύψος 4m και βάρος 1.6 τόνους) μπαίνοντας στη θέση του οδηγού και κουνώντας τα χέρια του ρομπότ, αλλά δεν το είδαμε να περπατά. Το σίγουρο είναι ότι σκοπεύει να επενδύσει στην εξέλιξη του Method-2 για να προλάβει τον Elon Musk και να αποδείξει ότι αυτός είναι ο πραγματικός Iron Man....

Να σημειώσουμε ότι υπεύθυνος για τον σχεδιασμό του Method-2 είναι ο Vitaly Bulgarov, ο οποίος έχει εργαστεί στο παρελθόν στη Blizzard για τον σχεδιασμό του StarCraft, αλλά και σε κινηματογραφικές παραγωγές όπως το Transformers και το Robocop!

 

[via]

Advertisements