Φαίνεται ότι το λειτουργικό σύστημα της Google, Android, έχει γίνει τόσο δημοφιλές που άρχισε να ενδιαφέρει τους διάφορους δημιουργούς ιών.

Ο ιός ανακαλύφθηκε από τη γνωστή εταιρία δημιουργίας antivirus software Kaspersky Labs, η οποία αναγνώρισε ότι διαδίδεται μέσα σε ένα γραπτό μήνυμα. Το όνομα του ιού είναι Trojan-SMS.AndroidOS.FakePlayer.a και στο γραπτό μήνυμα προτρέπει τους χρήστες συσκσευών Android να εγκαταστήσουν ένα "άκακο" media player μεγέθους 13KB.

Εάν ο χρήστης δεχτεί, ο ιός εγκαθίσταται αυτόματα και στέλνει γραπτά μηνύματα με μεγάλο ρυθμό, χωρίς να το πάρει είδηση. Προς το παρόν, απλά αποφύγετε οποιοδήποτε τέτοιου είδους μήνυμα για εγκατάσταση οποιασδήποτε εφαρμογής, εκτός εάν έχετε επισκεφτεί το Android Market για να κάνετε αναβαθμίσεις.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν προκαλεί άλλου είδους προβλήματα, εκτός από το να παραλάβετε μια φουσκωμένη λυπητερή στο τέλος του μήνα. Λογικά, με ένα πλήρες restore της συσκευής μπορείτε να απαλλαγείτε από τον ιό, εκτός εάν μπορείτε να αφαιρέσετε την εφαρμογή από το program manager.

[πηγή PocketNow]
Advertisements