Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες ημέρες από την ανακοίνωση ζημιών στα αποτελέσματα τριμήνου για την HTC και ήδη έχει αρχίσει να αναπτύσσεται φημολογία περί πρόθεσης εξαγοράς της Ταϊβανέζικης εταιρείας, με πρώτο φαβορί τη Lenovo.

lenovo

 

Η κινεζική κατασκευάστρια θέλει να κάνει το μεγάλο βήμα προς τις Δυτικές αγορές και μια πιθανή εξαγορά της HTC θα ήταν ιδανική (αν και αρκετά δαπανηρή), αφού θα παραλάβει ένα ήδη πασίγνωστο brand με ισχυρή παρουσία σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Ωστόσο, η Lenovo έχει επιβεβαιώσει ότι το άνοιγμα στις Δυτικές αγορές θα γίνει ούτως ή άλλως με τα Vibe Z / Vibe X, ενώ και η HTC έχει ακόμα αρκετά χαρτιά στα χέρια της για να αντιστρέψει την κατάσταση, όπως το επερχόμενο HTC One Max και την τεράστια διαφημιστική καμπάνια με τον Robert Downey Jr. Πάντως, οι αναλυτές πιστεύουν πως δύσκολα θα αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα και ότι αργά ή γρήγορα η HTC θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να εξαγοραστεί, επομένως, όσο πιο γρήγορα το αποφασίσει τόσο πιο μεγάλη θα είναι η τιμή πώλησης. Δυστυχώς, όπως έχει αποδειχθεί πολλάκις στο παρελθόν (βλ. περιπτώσεις BlackBerry, Nokia), αυτές οι αναλύσεις διαμορφώνουν έντονα την ψυχολογία της αγοράς...

Τέλος, πρέπει να σημειώσουμε ότι η Lenovo γνωρίζει πως να εκμεταλλευτεί ένα δυνατό brand name και η καλύτερη απόδειξη είναι η πρωτιά της στους κατασκευαστές υπολογιστών, μια θέση που κατέκτησε βήμα-βήμα μετά την εξαγορά του αντίστοιχου τμήματος της IBM το 2005.

[via]

Advertisements