Lenovo ThinkPad X1: Αυτό είναι το πρώτο αναδιπλούμενο laptop της σειράς!

Ακόμα δεν έχουμε δει τα αναδιπλούμενα smartphones να κυκλοφορούν στην αγορά, αλλά η Lenovo έχει πολύ μεγαλύτερα σχέδια για τις εύκαμπτες οθόνες και συσκευές γενικότερα. Η εταιρεία παρουσίασε στην εκδήλωση Lenovo Transform στη Florida (ΗΠΑ) το πρώτο αναδιπλούμενο laptop που θα πλαισιώσει τη σειρά ThinkPad X1, χωρίς, ωστόσο, να έχει γίνει γνωστή η επίσημη ονομασία του, η τιμή και η ημερομηνία κυκλοφορίας.

Το αναδιπλούμενο laptop της Lenovo διαθέτει εύκαμπτη οθόνη αφής 13'' 2K OLED που υποστηρίζει γραφίδα, με το panel να προέρχεται από την LG, επεξεργαστή Intel και λειτουργικό σύστημα Windows 10. Η εταιρεία αναφέρει ότι η συγκεκριμένη κατασκευή επιτρέπει την ομαλή μετάβαση από laptop σε tablet για να παρακολουθείς περιεχόμενο (tablet mode), δυνατότητα ανάγνωσης βιβλίων και στις δύο πλευρές τις αναδιπλούμενης οθόνης (book mode) και μέγιστη παραγωγικότητα με μετατροπή της μισής οθόνης σε ψηφιακό πληκτρολόγιο (productivity mode). Το βάρος του είναι μικρότερο από 900gr και το μέγεθος του όσο ένα βιβλίο.

Εκπρόσωπου Τύπου που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και είχαν τη δυνατότητα να το επεξεργαστούν αναφέρουν ότι η οθόνη διπλώνει όπως ισχυρίζεται η Lenovo και το λειτουργικό σύστημα ανταποκρίνεται ικανοποιητικά, αν και υπάρχει χώρος για βελτιώσεις (The Verge). Ακόμη, δεν παρατηρείται τσάκισμα στο σημείο δίπλωσης της οθόνης όταν το έχεις ανοικτό, ενώ ο μεντεσές είναι μεν ογκώδης, παρόλα αυτά επιτρέπει το εύκολο και γρήγορο άνοιγμα. Στα πλεονεκτήματα η premium αίσθηση που αφήνει το δερμάτινο περίβλημα και το άνετο κράτημα με ένα χέρι (Engadget).

Το πρώτο αναδιπλούμενο laptop της σειράς Lenovo ThinkPad X1 αναμένεται στην αγορά το 2020.

Loading