Νέα 5″ 1080p οθόνη από την LG με μεγαλύτερη πυκνότητα από τη Retina

Η LG ανακοίνωσε ότι δουλεύει πάνω σε μια νέα οθόνη αφής 5 ιντσών με ανάλυση 1920×1080 και εντυπωσιακή πυκνότητα pixels που φτάνει τα 440ppi. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με 72% περισσότερα pixels ανά ίντσα από το τρέχον 5″ smartphone της εταιρείας, Optimus Vu, και ένα τρίτο περισσότερα από τη Retina οθόνη του iPhone 4/4S.

Σε αντίθεση με το Optimus Vu, η νέα οθόνη θα έχει aspect ratio 16:9 -όπως ακριβώς και οι HDTV τηλεοράσεις- ιδανικό για την παρακολούθηση video.

Αν εξαιρέσουμε τα πρόσθετα pixels, η τεχνολογία της οθόνης θα είναι η ίδια που προσφέρει η LG στις πρόσφατες συσκευές της. Σύμφωνα με την εταιρεία, η τεχνολογία AH-IPS (Advanced High Performance In-Plane Switching) προσφέρει υψηλή χρωματική ακρίβεια, ευρείες γωνίες θέασης, σταθερή εικόνα και άριστη απόκριση κατά το άγγιγμα.

H οθόνη αναμένεται να είναι έτοιμη κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, ενώ θα παρουσιαστεί επίσημα στην SID Display Week που θα ξεκινήσει στις 4 Ιουνίου στη Βοστώνη.

[πηγή engadget]

This entry was posted in Displays, LG. Bookmark the permalink.

One Response to Νέα 5″ 1080p οθόνη από την LG με μεγαλύτερη πυκνότητα από τη Retina

  1. Pingback: Η Chimei Innolux παρουσιάζει οθόνη 5'' 1080p /443ppi για τα μελλοντικά smartphones και 9.7'' TAOS που θα ντροπιάσει το iPad!