LG

Η LG παρουσιάζει τις premium σειρές τηλεοράσεων 2019 στην InnoFest Europe

Η LG παρουσιάζει στην Innofest Europe την premium σειρά τηλεοράσεων για το 2019, συμπεριλαμβανομένων των νέων OLED και NanoCell σειρών με ThinQ AI. Η InnoFest, που πραγματοποιείται στη Μαδρίτη, στην Ισπανία από τις 2 μέχρι τις 4 Απριλίου, αποτελεί την ετήσια γιορτή της καινοτομίας.

Τα νέα μοντέλα τηλεοράσεων διαθέτουν αναβαθμισμένη ποιότητα εικόνας και ήχου AI, υποστηριζόμενα από τον προηγμένο δεύτερης γενιάς επεξεργαστή α (Alpha) 9 και deep learning αλγόριθμο. Χάρη στο συγκεκριμένο νέο αλγόριθμο, οι LG τηλεοράσεις παρέχουν αναβαθμισμένη εικόνα και ήχο, αναλύοντας το περιεχόμενο της πηγής και αναγνωρίζοντας τις συνθήκες περιβάλλοντος. Για μεγαλύτερη ευκολία και περισσότερες επιλογές, η LG έχει προσθέσει την υποστήριξη για Amazon Alexa, συμπληρώνοντας το ενσωματωμένο Google Assistant. Ακόμη, η νέα σειρά τηλεοράσεων της LG υποστηρίζει Apple AirPlay 2 και Apple HomeKit.

Η premium σειρά της LG στην Ευρωπαϊκή αγορά συμπεριλαμβάνει την κορυφαία σειρά OLED TV, η οποία παρέχει μια ποικιλία μεγεθών σε οθόνες: W9 (μοντέλο 77/65W9), E9 (μοντέλο 65/55E9), C9 (μοντέλο 77/65/55C9) και B9 (μοντέλο 65/55B9). Η εταιρία επίσης έχει προσθέσει την πρώτη στον κόσμο 8K OLED τηλεόραση (μοντέλο 88Z9) στο premium portfolio της, μαζί με την καλύτερη της σειρά LED τηλεοράσεων: την LG NanoCell.

Η NanoCell αποτελεί το νέο LED brand της LG, που το όνομα του υπογραμμίζει την εξαιρετική ποιότητα εικόνας που ενεργοποιείται από την τεχνολογία NanoCell. Εξασφαλίζοντας μια ευρύτερη ποικιλία χρωμάτων και ενισχυμένη αντίθεση, το NanoColor χρησιμοποιεί μια πλήρη μονάδα οπίσθιου φωτισμού (Full Array Local Dimming - FALD). Το NanoAccuracy εγγυάται ακριβή χρώματα και αντίθεση σε μια ευρεία γωνία θέασης, ενώ το NanoBezel βοηθά στη δημιουργία μίας καθηλωτικής εμπειρίας μέσω των εξαιρετικά λεπτών πλαισίων και του κομψού, μινιμαλιστικού σχεδιασμού της τηλεόρασης.

Η σειρά NanoCell περιλαμβάνει δεκατέσσερα μοντέλα με δυνατότητα AI διαθέσιμα σε μεγέθη που κυμαίνονται από τις 49 έως τις 86 ίντσες (μοντέλο 75SM99, 65/55SM95, 86/75/65/55SM90, 65/55/49 SM86, 65/55/49SM85 και 65/55/49SM82).

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η τηλεόραση 8K OLED 88 ιντσών που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση CES τον Ιανουάριο, έλαβε το ‘CES 2019 Innovation Award’ ενώ κέρδισε σημαντικά βραβεία από εκδόσεις τεχνολογίας όπως τα Mashable, Digital Trends και TechRadar. Πρόσφατα αναγνωρίστηκε και με το ‘iF Design Award’ μαζί με την C9 OLED TV της LG. Επιπλέον, οι τηλεοράσεις 75 ιντσών 8Κ και 86 ιντσών 4K NanoCell (μοντέλα 75SM99, 86SM90) τιμήθηκαν με ‘CES 2019 Innovation Awards’, ενώ οι κορυφαίες τηλεοράσεις OLED E9 και C9 των 65 ιντσών έλαβαν διθυραμβικές κριτικές από τα Dealerscope, Reviewed.com και Engadget.

Ο α9 Gen 2 επεξεργαστής που χρησιμοποιείται στις σειρές Z9, W9, E9 και C9 OLED τηλεοράσεων, αναβαθμίζει την ποιότητα εικόνας και ήχου μέσω του deep learning αλγόριθμου (ο οποίος αξιοποιεί μια εκτενή βάση δεδομένων με οπτικές πληροφορίες), αναγνωρίζοντας την ποιότητα της πηγής περιεχομένου για να παρέχει την καλύτερη μέθοδο, έτσι ώστε να προσφέρει αναβαθμισμένο οπτικό αποτέλεσμα.

Ο α9 Gen 2, κατανοώντας πώς το ανθρώπινο μάτι αντιλαμβάνεται τις εικόνες σε διαφορετικό φωτισμό, ρυθμίζει με ακρίβεια την καμπύλη χαρτογράφησης τόνων σύμφωνα με τις συνθήκες περιβάλλοντος για να επιτύχει το βέλτιστο επίπεδο φωτεινότητας της οθόνης. Ο επεξεργαστής χρησιμοποιεί τον αισθητήρα φωτισμού περιβάλλοντος της τηλεόρασης για να μετρήσει το εξωτερικό φως, αλλάζοντας αυτόματα τη φωτεινότητα για να την αντισταθμίσει, όπως απαιτείται. Με την προηγμένη τεχνολογία AI, ο α9 Gen 2 μπορεί να βελτιώσει το περιεχόμενο υψηλής δυναμικής εμβέλειας (HDR) αλλάζοντας τα επίπεδα φωτεινότητας. Σε ρύθμιση έντονου φωτισμού, καθιστά ευδιάκριτες τις σκοτεινές σκηνές χωρίς να συμβιβάσει το βάθος ή τη φυσικότητα και τον τονισμό των χρωμάτων. Οι τηλεοράσεις της LG 2019 διαθέτουν επίσης την πιο πρόσφατη καινοτομία Dolby, η οποία προσαρμόζει έξυπνα το περιεχόμενο Dolby Vision για να εξασφαλίσει μια εξαιρετική εμπειρία HDR, ακόμη και σε έντονες συνθήκες φωτισμού.

Ο αλγόριθμος ήχου της LG μπορεί να συνδυάσει δύο κανάλια stereo για να αναπαραγάγει πειστικά τον εικονικό surround ήχο 5.1. Ο α9 Gen 2 προσαρμόζει την έξοδο ανάλογα με τον τύπο περιεχομένου, καθιστώντας πιο εύκολη την ακρόαση των φωνών σε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές και παρέχοντας καθαρά φωνητικά στα τραγούδια. Οι τηλεοράσεις LG ρυθμίζουν με έξυπνο τρόπο τα τέλεια επίπεδα ανάλογα με τη θέση τους μέσα σε ένα δωμάτιο, ενώ οι χρήστες μπορούν επίσης να ρυθμίσουν τον ήχο χειροκίνητα, αν το επιλέξουν. Οι τηλεοράσεις της LG προσφέρουν ξανά τον ρεαλιστικό ήχο του Dolby Atmos για μια εκπληκτική εμπειρία ψυχαγωγίας.

Για μεγαλύτερη ευκολία, η premium σειρά τηλεοράσεων LG 2019 θα προσφέρει πρόσβαση σε μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών AI μέσα από διάφορες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Amazon Alexa και του Google Assistant, και θα δώσει στους χρήστες τη δυνατότητα να έχουν τον έλεγχο χρησιμοποιώντας συνομιλίες φωνητικών εντολών. Το έξυπνο Home Dashboard καθιστά απλή την επιλογή και τον έλεγχο έξυπνων οικιακών συσκευών απευθείας από την τηλεόραση. Επιπλέον, τα νέα μοντέλα θα παρέχουν υποστήριξη για τα Apple AirPlay 2 και Apple HomeKit. Το AirPlay 2 θα επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν βίντεο από iTunes και άλλες εφαρμογές - καθώς και μουσική και φωτογραφίες - απευθείας από τις Apple συσκευές τους στην LG OLED ή NanoCell TV. Με την προσθήκη του HomeKit, οι χρήστες θα μπορούν να ελέγχουν την τηλεόραση LG με την εφαρμογή Home ή το Siri. Η Amazon Alexa και οι δύο λειτουργίες της Apple θα είναι διαθέσιμες μέσω ενημερώσεων λογισμικού.

Οι AI τηλεοράσεις της LG για το 2019 υποστηρίζουν τις προδιαγραφές HDMI 2.1, επιτρέποντας στις OLED τηλεοράσεις 88Z9 και NanoCell 75SM99 να προβάλουν 8K περιεχόμενο από εξωτερικές πηγές σε 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο με ταχύτητα μεταφοράς μέχρι και 48Gbps, ενώ η νέα 4K σειρά μπορεί να προβάλει 4Κ περιεχόμενο σε 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Επιλεγμένα μοντέλα του 2019 προσφέρουν 4K υψηλό ρυθμό καρέ (4K HFR), αυτόματη λειτουργία χαμηλού λανθάνοντος χρόνου (automatic low latency mode - ALLM), μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης (variable refresh rate - VRR) και αναβαθμισμένο κανάλι επιστροφής ήχου (enhanced audio return channel - eARC).

Loading