LPDDR5: Επίσημο το νέο πρότυπο για μνήμες RAM, προσφέρει διπλάσια ταχύτητα

Δεν είναι μόνο η ποσότητα της μνήμης RAM που παίζει ρόλο στην απόδοση μιας συσκευής, αλλά και η ταχύτητα της. Γι' αυτό υποδεχόμαστε με χαρά την ανακοίνωση της σύμπραξης JEDEC (Solid State Technology Association) για το νέο πρότυπο LPDDR5 που υπόσχεται βελτιωμένη απόδοση και ενεργειακή εξοικονόμηση για τα smartphones του μέλλοντος.

Συγκριτικά με τις υπάρχουσες μνήμες LPDDR4, η LPDDR5 θα προσφέρει διπλάσιο ρυθμό μεταφοράς δεδομένων (από 3200MT/s σε 6400MT/s), ενώ έχουν προστεθεί τα "deep sleep", Data-Copy και Write-X modes για μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας.

Ειδικά για το Data-Copy mode γίνεται αντιγραφή δεδομένων από ένα μοναδικό I/O pin σε ένα άλλο χωρίς να γίνεται μεταφορά της πληροφορίας στα υπόλοιπα. Από την άλλη, το Write-X εξαλείφει την ανάγκη για μεταφορά δεδομένων από το κεντρικό SoC (τον επεξεργαστή) στο LPDDR5 chip όταν πραγματοποιείται μεταφορά πληροφορίας, κάτι που ισχυρίζονται ότι μειώνει σημαντικά την ενεργειακή κατανάλωση.

Η ανακοίνωση του προτύπου LPDDR5 μπορεί να έγινε τώρα, αλλά από τον περασμένο Ιούλιο είχαμε την αποκάλυψη της πρώτης μνήμης RAM LPDDR5 από τη Samsung.

[via]

Loading