Lucy in the Sky: Το πρώτο trailer μας δείχνει μια πιο σκοτεινή πλευρά των ταξιδιών στο Διάστημα

Έφτασε η ώρα να πάρουμε μια πρώτη γεύση και για τη νέα ταινία της Natalie Portman, το Lucy In The Sky με συμπρωταγωνιστή τον John Hamm (Mad Men) σε σκηνοθεσία Noah Hawley (Legion, Fargo), η οποία βασίζεται εν μέρει στην αληθινή ιστορία της αστροναύτη Lisa Marie Nowak.

Αφότου επέστρεψε από το Διάστημα μετά από μια μεγάλης διάρκειας αποστολή, η Nowak σε μια στιγμή απόλυτης παράνοιας αποφάσισε να οδηγήσει από το Χιούστον ως το Ορλάντο (περίπου 1500km) φορώντας πάνες (!) για να μη χρειαστεί να σταματήσει, όπου και αποπειράθηκε να απαγάγει μια γυναίκα εκπαιδευόμενη αστροναύτη που είχε μπλέξει με τον πρώην της, επίσης αστροναύτη. Τα γεγονότα είχαν λάβει χώρα το 2007, με τη Nowak να συλλαμβάνεται με κατηγορίες απόπειρας απαγωγής, απόπειρας φόνου, ληστείας και επίθεσης.

Στο Lucy In The Sky έρχεται στο προσκήνιο η ψυχική και συναισθηματική κατάσταση των αστροναυτών που "αποσυνδέονται" από τη φυσιολογική ζωή τους στη Γη λόγω της παραμονής τους στο Διάστημα. Όπως αναφέρει η Portman στο trailer "ανεβαίνω εκεί πάνω, βλέπω όλο το Σύμπαν και όλα εδώ στη Γη φαίνονται τόσο μικρά", ενώ ο Hamm συμπληρώνει πως "όταν βλέπεις αυτή την απεραντότητα του Σύμπαντος το μυαλό σου «ανατινάζεται» και τίποτε δεν έχει πλέον σημασία".

Μέχρι σήμερα βλέπουμε στις ταινίες που αφορούν το Διάστημα τους αστροναύτες να συμπεριφέρονται φυσιολογικά όταν επιστρέφουν στη Γη, οπότε, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα αποδώσουν το ενδεχόμενο μετατραυματικό στρες και την αποξένωση που παρατηρήθηκε στη Nowak.

Θα είχε ενδιαφέρον, επίσης, να δούμε και μια σοβαρή έρευνα για το πόσο και πως επηρεάζονται γενικότερα οι αστροναύτες ψυχικά μετά από μακροχρόνιες αποστολές στο Διάστημα, ιδιαίτερα από τη στιγμή που μπαίνουμε σε μια εποχή έντονης συζήτησης για εμπορικές πτήσεις μέσω της SpaceX και της Blue Origin.

Loading