Lytro, η πρώτη κάμερα που καταργεί την εστίαση είναι εδώ!

Τον περασμένο Ιούνιο, είδαμε για πρώτη φορά τη Lytro και την επαναστατική τεχνολογία της, που δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να εστιάζει (focus) σε οποιοδήποτε σημείο της φωτογραφίας μετά τη λήψη της, χωρίς καμία προηγούμενη ρύθμιση!

Lytro Light Field Camera

Πλέον, η εταιρία είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την πρώτη της κάμερα, Lytro Light Field Camera, με τις προπαραγγελίες να έχουν ξεκινήσει ήδη στην επίσημη ιστοσελίδα της και τη διάθεση να ξεκινά στις αρχές του επόμενου έτους.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της εταιρίας, Ren Ng, εκτός από την προαναφερθείσα ιδιότητα ο χρήστης θα μπορεί να ρυθμίζει την εστίαση (εάν το επιθυμεί), ενώ περιλαμβάνεται και λειτουργία για λήψη 3D φωτογραφιών.

Σε ό,τι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, η Lytro Light Field Camera είναι μια συσκευή 11 Megaray (δηλαδή συλλαμβάνει 11 εκατομμύρια δέσμες φωτός), με 8x οπτικό zoom και φακό f/2.0, οθόνη αφής 1.46'' LCD, υποδοχή microUSB (για μεταφορά δεδομένων και φόρτιση) και αποθηκευτικό χώρο 8GB/16GB, ενώ οι διαστάσεις της είναι 41  x 41  x 112 mm και ζυγίζει 214gr.

Όπως προείπαμε, θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2012, με τις τιμές να έχουν οριστεί στα $399 (8GB, Electric Blue - Graphite) και $499 (16GB, Red Hot).

Περισσότερες πληροφορίες για την τεχνολογία Lytro εδώ.


Lytro - A New Way to Take and Experience... by TechGear


Lytro - The Start of a Picture Revolution by TechGear

Loading