Μια επική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας που θέτει υποψηφιότητα για παιχνίδι της χρονιάς, από την Bioware.

Το Mass effect 2 είναι η δεύτερη συνέχεια , της τριλογίας Mass effect. Το πρώτο Mass effect , συνδίαζε επική ιστορία , στοιχεία RPG και FPS δράση.  Πρωταγωνιστής ο Διοικητής Shepard καπετάνιος του SSV Normandy με το οποίο καλείται να αντιμετωπίσει διάφορους κινδύνους του διαστήματος. Ο παίχτης ελέγχει τον Shepard ο οποίος μπόρει να δώσει οδηγείες στο πλήρωμα του , το οποίο τον ακολουθεί σε κάθε μάχη.

Το Mass effect 2 με λίγα λόγια έχει βελτιώσει όλα τα θετικά στοιχεία του Mass effect ,  ενώ έχει ξεπεράσει και όλα τα προβλήματα που αντιμετώπιζε το πρώτο Mass effect.  Καταρχάς ο παίχτης έχει την επιλογή να χρησιμοποιήσει το save game του πρώτου παιχνιδιού ώστε η ιστορία του Mass effect 2 να ακολουθήσει τις δικές του επιλογές στο Mass effect 1.  Αλλιώς μπορεί να ξεκινήσει Νέο παιχνίδι , χωρίς να είναι αναγκαίο να έχει παίξει το πρώτο παιχνίδι της σειράς.

H ιστορία και το voice acting παραμένουν στα ίδια υψηλά επίπεδα ενώ έχουμε βελτίωση και απλοποίηση του inventory system.  Παλιοί και γνώριμοι χαρακτήρες κάνουν την επανεμφάνιση τους ενώ εμφανίζονται πολλοί νέοι χαρακτήρες οι οποίοι μπορεί να γίνουν μέρος του πληρώματος σου.  Πλέον οι κενοί χωρίς νόημα πλανήτες δεν υπάρχουν στο παιχνίδι ενώ γενικότερα υπάρχει καλύτερος σχεδιασμός σταδίων.

[Πηγή IGN]
Advertisements