Ανιχνευτές μετάλλου για τον εντοπισμό χαρτονομισμάτων

Δυο ευφυέστατοι φυσικοί του University of Washington διαπίστωσαν ότι ένας κοινός ανιχνευτής μετάλλου χειρός μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για τον εντοπισμό όπλων και λοιπών μεταλλικών αντικειμένων αλλά και για την ανίχνευση μεγάλων δεσμίδων χαρτονομισμάτων, μετρώντας ακόμη και τον ακριβή αριθμό τους.

Η θεωρία των Antao Chen και Christopher Fuller βασίζεται στην ύπαρξη μαγνητικής μελάνης στην επιφάνεια των χαρτονομισμάτων. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι με τη βοήθεια ενός ανιχνευτή μετάλλου μπορούσαν να σκανάρουν ένα δολάριο από απόσταση 3 εκατοστών ακόμα και αν αυτό βρισκόταν κρυμμένο πίσω από άλλα υλικά (ύφασμα, πλαστικό κ.ο.κ.).

Προσθέτοντας περισσότερα χαρτονομίσματα, το σήμα αυξανόταν και μπορούσαν να τα εντοπίσουν από μεγαλύτερη απόσταση ή ακόμη και να προσδιορίσουν τον αριθμό τους.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι τα αποτελέσματα της μελέτης τους χρήζουν περαιτέρω έρευνας, προκειμένου να ληφθούν υπόψιν παράγοντες όπως οι παρεμβολές από διάφορα αντικείμενα αλλά και η ύπαρξη διαφορετικής ποσότητας μαγνητικής μελάνης στα διαφορετικά νομίσματα της κάθε χώρας.

[πηγή newscientist]
Loading