Πρώην υπάλληλος της Microsoft συνελήφθη για τη διαρροή κώδικα του Windows 8

Windows 8

Πρώην υπάλληλος της Microsoft που κατηγορείται ότι διέρρευσε κώδικα του Windows 8 σε blogger αντιμετωπίζει τώρα ποινική δίωξη για κλοπή εμπορικών μυστικών για την περίοδο που εργαζόταν στην εταιρεία. Ο λόγος για τον Alex Kibkalo ο οποίος κατηγορείται ότι διέρρευσε κώδικα του Windows 8 λίγο πριν την κυκλοφορία της μεγάλης αναβάθμισης στο λειτουργικό της Microsoft το 2012.

Κατηγορείται, μάλιστα, και για την κλοπή του 'Activation Server Software Development Kit', ένα σύστημα ασφαλείας της Microsoft για την αποτροπή παράνομης αντιγραφής προγραμμάτων. Αν αυτό το σύστημα έπεφτε στα χέρια hacker θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για το reverse engineering του κώδικα που προστατεύει κατά της πειρατείας. Το περίεργο είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Kibkalo κατηγορείται για κάτι τέτοιο. Φαίνεται ότι ήταν υπεύθυνος για τη διαρροή μεγάλου κομματιού του Windows 7 μετά από εισβολή στο Building 9 του campus της Microsoft στο Redmond.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι έχουν ανακτήσει τα μηνύματα που αντάλλαξαν οι Kibkalo και ο blogger χτίζοντας μια αρκετά καταδικαστική υπόθεση εναντίον του αφού φαίνεται ότι γνώριζε πλήρως ότι η διαρροή του κώδικα ήταν παράνομη. Υποστηρίζουν, επίσης, ότι ο ίδιος το έχει ήδη παραδεχτεί.

[via Seattle PI]

Loading