Η Microsoft καταγγέλει τη Google στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μονοπωλιακή τακτική!

Η Google φιλοδοξεί να κυριαρχήσει στο χώρο του Ίντερνετ και των smartphones, όπως η Microsoft στο χώρο των λειτουργικών συστημάτων για υπολογιστές, αλλά όπως είναι απόλυτα λογικό θα βρει απέναντι της πολλούς εχθρούς, με πρώτο και καλύτερο την…Microsoft!

Ποιος να το πίστευε πριν από μερικά χρόνια, ότι η Microsoft θα έσερνε κάποια άλλη εταιρία στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια κατηγορώντας τη για μονοπώλιο (θυμίζουμε ότι της είχε επιβληθεί τεράστιο πρόστιμο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον ίδιο λόγο). Συγκεκριμένα, η Microsoft καταγγέλει τη Google για τα εξής:

  • Αρνείται να αποκαλύψει το μερίδιο αγοράς που κατέχει στην Ευρώπη (υπολογίζεται στο 95%)
  • Θέλει να μονοπωλήσει στην ψηφιοποίηση των βιβλίων (παρόμοια καταγγελία απορρίφθηκε στις ΗΠΑ)
  • Προώθηση των υπηρεσιών της και υποβάθμιση των ανταγωνιστών της στα αποτελέσματα αναζήτησης
  • Συμφωνία με μεγάλα sites για να εμποδίζουν τα search boxes ανταγωνιστικών μηχανών αναζήτησης, ώστε να αυξάνεται το κόστος διαφήμισης.
  • Απαγόρευση σε ανταγωνιστικές μηχανές αναζήτησης να εμφανίζουν videos από το YouTube στα αποτελέσματα.
  • Περιορισμός στην αναζήτηση περιεχομένου στο YouTube για τις συσκευές Windows Phone 7, σε αντίθεση με την πλήρη πρόσβαση των Android, iOS.

Το μέλλον ανήκει στις φορητές συσκευές και βέβαια η Microsoft δε θέλει να μείνει έξω από αυτό το κομμάτι, αν και εδώ ταιριάζει η παροιμία “είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα”. Από την άλλη μεριά, ούτε σε εμάς τους καταναλωτές θα έκανε καλό το μονοπώλιο της Google. Αναμένουμε με ενδιαφέρον την απόφαση της ΕΕ.

[πηγή BGR]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Google, Microsoft and tagged , , , . Bookmark the permalink.