Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Eurogamer, η Microsoft ετοιμάζει ένα software update για το Kinect με το οποίο θα τετραπλασιαστεί η ακρίβεια του! Συγκεκριμένα, ο αισθητήρας θα μπορεί να αναγνωρίσει τις κινήσεις των δακτύλων και τις περιστροφές των καρπών!

Αυτό θα επιτευχθεί με την ανάπτυξη μιας τεχνολογίας που θα μπορεί να στέλνει ακόμα περισσότερες πληροφορίες στην κονσόλα μέσω του Kinect, έτσι ώστε να διαθέτει περισσότερα ερεθίσματα για να παρέχει μεγαλύτερη ακρίβεια στις κινήσεις.

Ουσιαστικά, η Microsoft θέλει να ανεβάσει το όριο του αισθητήρα Kinect από ανάλυση 320 x 240 / 30fps σε 640 x 480, με σοβαρότερο εμπόδιο την ανώτατη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων μέσω USB (35MBps). Με τα σημερινά δεδομένα χρησιμοποιείται ταχύτητα 15-16Mbps, αλλά το Kinect απαιτεί περίπου 20Mbps για να αποδώσει πλήρη ανάλυση από τις κάμερες του.

Πάντως, πιστεύεται ότι η Microsoft θα μπορούσε να εξοικονομήσει το απαραίτητο bandwidth απενεργοποιώντας ή μειώνοντας τη διακίνηση δεδομένων από τα παιχνίδια που εγκαθίστανται μέσω USB flash drives.

Από την άλλη, τίθεται ερώτημα και για την ανάλυση του αισθητήρα, αφού η επεξεργασία τετραπλάσιου όγκου δεδομένων θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολύ μειωμένες ταχύτητες.

[πηγή Eurogamer]
Advertisements