Η συμφωνία Nokia – Microsoft είναι από τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς που διανύουμε, αλλά μέχρι στιγμής δεν είχε γίνει γνωστό το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας. Τώρα, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, μαθαίνουμε ότι η Microsoft πλήρωσε περισσότερα από $1 δισεκατομμύριο, για να καταστήσει τη Nokia ως τη ναυαρχίδα της για το λειτουργικό σύστημα Windows Phone 7, τουλάχιστον για τα επόμενα 5 χρόνια!

Από την πλευρά της η Nokia θα πληρώνει ένα αντίτιμο στη Microsoft για κάθε συσκευή της που θα χρησιμοποιεί το Windows Phone 7. Παρόλα αυτά, οι υπολογισμοί των αναλυτών θέλουν τη Nokia να εξοικονομεί τεράστια ποσά που θα είχαν ξοδευτεί σε έρευνα και ανάπτυξη ενός νέου συστήματος, ενώ το συνολικό κέρδος θα ξεπεράσει κατά πολύ περισσότερο το ποσό που έδωσε η Microsoft.

Βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που θέλουν τη Microsoft να προβαίνει σε πλήρη εξαγορά της Nokia μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, οπότε δε προκαλεί εντύπωση το μέγεθος της επένδυσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Nokia ετοιμάζεται να πουλήσει την πλατφόρμα Qt στην Digia (όχι τη δικιά μας…), γεγονός που αποτελεί ακόμα ένα χτύπημα στο λειτουργικό σύστημα Symbian.

[πηγή Bloomberg]
Advertisements