Μαζί με την παρουσίαση του Internet Explorer 9 beta, η Microsoft ανανέωσε τη μηχανή αναζήτησης Bing με στόχο να αναδείξει τις νέες δυνατότητες HTML5 του browser, με μετακινούμενα backgrounds, αιωρούμενα παράθυρα και αποτελέσματα αναζήτησης που ακολουθούν το χρήστη κατά τη διάρκεια του scrolling. Γενικά, η μηχανή αναζήτησης της Microsoft θα εμπλουτιστεί με πολλά χαρακτηριστικά του HTML5 μέσα στον επόμενο μήνα. Μπορείτε να δείτε παρακάτω το video-παρουσίαση:

Η ομάδα του Bing παρουσίασε αρχικά το μετακινούμενο background της αρχικής σελίδας, η οποία ως γνωστόν έχει κάθε μέρα μια διαφορετική φωτογραφία. Σύντομα η φωτογραφία θα ζωντανεύει και θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε zoom! Πέρα από τις αισθητικές αλλαγές, το Bing θα χρησιμοποιήσει το HTML5 για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τα αποτελέσματα αναζήτησης. Παραδείγματος χάρι, το top menu (Images, News κλπ) θα συνεχίζει να ακολουθεί το χρήστη καθώς αυτός κατεβαίνει στη σελίδα αναζήτησης, ενώ τα αποτελέσματα θα παραμένουν στο επάνω μέρος της οθόνης μέχρι να επιλεγεί κάτι διαφορετικό.

Αν και η μηχανή αναζήτησης Bing είναι διαθέσιμη σε όλους τους browsers συμβατούς με το HTML5, φαίνεται ότι θα είναι βελτιστοποιημένη μόνο για τον IE9, οπότε μη περιμένετε όλα τα νέα στοιχεία σε Chrome ή Firefox. Ακόμη, δε φαίνεται ότι η Microsoft ενδιαφέρεται για την άμεση εμφάνιση των αποτελεσμάτων...

[πηγή Neowin]
Advertisements