Η Microsoft παρουσιάζει τα Sculpt και Wedge mouse/πληκτρολόγια για το Windows 8

Μπορεί τα tablets να φέρνουν την μετα-PC εποχή και να νομίζαμε ότι θα παρατήσουμε τα πληκτρολόγια και τα mouse για να χειριζόμαστε τα πάντα με τα δάκτυλα ή με χειρονομίες, παρόλα αυτά, βλέπουμε ότι κάθε εταιρία που σέβεται τον εαυτό της λανσάρει τα δικά της αξεσουάρ για να συνοδεύσουν τα tablets της.

Microsoft Wedge Touch Keyboard

Έτσι, περίπου 2 μήνες πριν την κυκλοφορία του Windows 8 και των Microsoft Surface tablets, η Microsoft ανακοίνωσε μια σειρά ασύρματων πληκτρολογίων και mouse με δυνατότητα επικοινωνίας μέσω Bluetooth για λειτουργικότητα και με συσκευές που δε διαθέτουν αρκετές (ή καθόλου) υποδοχές USB.

Ας τα δούμε συνοπτικά:

Πληκτρολόγιο Wedge Mobile - $79.95

Ελαφρύ και λεπτό πληκτρολόγιο που τροφοδοτείται από δύο μπαταρίες AAA και περιλαμβάνει κουμπιά που δίνουν άμεση πρόσβαση σε media και Windows 8 Charms (Search, Settings, Share και Devices). Ενδιαφέρον παρουσιάζει το "έξυπνο" κάλυμα του πληκτρολογίου, κατασκευασμένο από ειδικό λάστιχο για να ακουμπά την οθόνη ενός tablet χωρίς να το γδέρνει. Μαζί του φέρνει δύο λειτουργίες, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν διακόπτης που ενεργοποιεί το πληκτρολόγιο από την κατάσταση αναμονής όταν είναι καλυμμένο, ενώ μπορεί να διπλωθεί κατάλληλα για να χρησιμοποιηθεί ως βάση για το tablet υπό διάφορες γωνίες.

Microsoft Wedge Touch Mouse

Wedge Touch mouse - $69.95

Πρόκειται για το ελαφρύτερο και μικρότερο mouse που έχει παρουσιάσει ποτέ η Microsoft, το οποίο τροφοδείται από 1 μπαταρία AA (αυτονομία 18 μήνες). Η επιφάνεια του αναγνωρίζει κάθετες και οριζόντιες εντολές, ενώ η τεχνολογία BlueTrack laser το καθιστά εύχρηστο σχεδόν σε κάθε είδους επιφάνεια

Microsoft Sculpt Mobile Keyboard

Πληκτρολόγιο Sculpt Mobile - $49.95

Κλασικό καμπυλωτό πληκτρολόγιο της σειράς Comfort Curve, αλλά με τη διαφορά ότι έχει πάχος μόλις 19mm και δύο μπαταρίες AAA αρκούν για χρήση 10 μηνών, αρκεί να το κλείνετε όταν δεν το χρησιμοποιείτε.

Microsoft Sculpt Touch Mouse

Sculpt Touch mouse - $49.95

Το ταίρι του πληκτρολογίου Sculpt με scroll strip τεσσάρων κατευθύνσεων και δυνατότητα πλοήγησης μεταξύ των εφαρμογών και των εγγράφων με χειρονομίες.

Microsoft Touch Mouse

Touch Mouse - $79.95

Το κλασικό mouse που γνωρίσαμε παλαιότερα, αλλά με ορισμένες βελτιώσεις για το Windows 8. Κίνηση με ένα δάκτυλο για κινήσεις αριστερά/δεξιά ή πάνω/κάτω, κίνηση με δύο δάτκυλα για διαχείριση εφαρμογών, εμφάνιση εντολών και μεταφορά από εφαρμογή σε εφαρμογή, κίνηση με τρία δάκτυλα για zoom in/out και πλοήγηση εμπρός/πίσω με κίνηση του αντίχειρα μέσα στην εφαρμογή.

Το αναβαθμισμένο Touch Mouse κυκλοφορεί από τώρα, ενώ τα υπόλοιπα θα είναι διαθέσιμα από τις 26 Οκτωβρίου μαζί με το Windows 8.

[via TheVerge]

Loading