Οι video κλήσεις δεν είναι κάτι καινούργιο, τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια, ξεκινώντας από τα video-τηλέφωνα και φτάνοντας μέχρι τις σημερινές εφαρμογές για υπολογιστές και φορητές συσκευές. Η πραγματική επανάσταση, όμως, έγινε μετά την παρουσίαση της εφαρμογής FaceTime από την Apple για το iPhone 4, γεγονός που κατέστησε τη δυνατότητα πραγματοποίησης video κλήσεων σε συνώνυμο των high-end smartphones.

Για αυτό το λόγο, δε προκαλούν εντύπωση οι φήμες που θέλουν τη Microsoft να ετοιμάζει τη δική της αντίστοιχη εφαρμογή για το λειτουργικό σύστημα Windows Phone 7. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Neowin, η Microsoft εργάζεται σκληρά για να προσθέσει τη λειτουργία αυτή στις υπηρεσίες Microsoft Live, επιτρέποντας τη συμβατότητα μεταξύ διαφορετικών συσκευών και λειτουργικών συστημάτων!

Οι "πληροφορίες" προέρχονται από σημαντικό υπάλληλο στον τομέα ανάπτυξης του WP7, ο οποίος φέρεται να έχει αποκαλύψει τα παραπάνω σε ανεπίσημο πηγαδάκι κατά τη διάρκεια της CES 2011. Πέρα από αυτό, δεν ξεκαθάρισε εάν η λειτουργία αυτή θα προστεθεί στις συσκευές με κάποιο firmware update του WP7 ή θα αποτελεί μέρος της επόμενης έκδοσης (Windows Phone 8).

[πηγή Neowin]
Advertisements