Microsoft Xbox One: Είναι κατασκευασμένο να διαρκέσει 10 χρόνια ανοιχτό!

Xbox One

Η μάχη της χρονιάς μεταξύ Xbox One και PlayStation 4 «παίζεται» ακόμα στα χαρτιά με την Microsoft να κάνει ορισμένα βήματα ώστε να απαντήσει στα ισχυρά specs της παιχνιδοκονσόλας της Sony. Η εταιρεία αποκάλυψε ότι η GPU του Xbox One θα είναι χρονισμένη ελαφρώς υψηλότερα από αυτό που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος του Xbox Live, Marc Whitten, επιβεβαίωσε σε podcast ότι η κάρτα γραφικών του Xbox One θα είναι χρονισμένη στα 853MHz από τα 800MHz. Μιλάμε για περίπου 6 τοις εκατό αύξηση που υστερεί και πάλι σε σχέση με τη γραφική δύναμη του PlayStation 4 αλλά από το τίποτα...

Ο τομέας, ωστόσο, στον οποίο θέλει να υπερισχύσει η Microsoft είναι αυτός της αξιοπιστίας. Μετά το σκάνδαλο με το red ring of death των Xbox 360 η Microsoft θέλει να αποφύγει οποιαδήποτε πιθανότητα επανάληψης. Θέλει, μάλιστα, η συσκευή να μπορεί να διαρκέσει 10 ολόκληρα χρόνια ακόμα και αν είναι ανοιχτή όλο αυτό το διάστημα!

Είναι εφικτό κάτι τέτοιο; Εάν το hardware είναι όπως τα λέει η Microsoft, τότε τεχνικά δεν υπάρχει λόγος ώστε να μην ισχύσει. Εξάλλου και οι δύο εταιρείες έχουν ένα χρονοδιάγραμμα δεκαετίας για τις κονσόλες τους, ένας χρόνος που μοιάζει απόλυτα εφικτός εάν σκεφτούμε ότι το PS3 και Xbox 360 βρίσκονται ήδη πάνω από 7 χρόνια στην αγορά.

[via ExtremeTech]

Loading