Εφαρμογή του Android Market υποκλέπτει προσωπικές πληροφορίες από εκατομμύρια χρήστες κινητών Android

Εκατομμύρια χρήστες κινητών τηλεφώνων Android είδαν τα προσωπικά τους δεδομένα να υποκλέπτονται σε servers στην Κίνα, εξαιτίας μιας εφαρμογής που κατέβασαν από το Android Market, γεγονός που δικαιώνει την σκληρή πολιτική που εφαρμόζει η Apple στο δικό της App Store. Η εφαρμογή φαινόταν ότι απλά ανεβάζει μερικά custom wallpapers στη συσκευή και τα συνολικά downloads που κέρδισε είναι μεταξύ 1.1 – 4.6 εκατομμύρια φορές, με τον ακριβή αριθμό να μην έχει γίνει γνωστός, καθώς το Android Market δεν παρέχει τέτοιες πληροφορίες.

Μετά το κατέβασμα, η εφαρμογή Jackeey Wallpaper υποκλέπτει πληροφορίες για το ιστορικό browsing, τα γραπτά μηνύματα, τον αριθμό της κάρτας SIM, ο κωδικός συνδρομής και το password του voice mail! Στη συνέχεια οι πληροφορίες στέλνονται σε μια ιστοσελίδα, την www.imnet.us, η οποία ανήκει σε κάποιον που κατοικεί στην πόλη Shenzhen στην Κίνα.

Η ιστορία ανακαλύφθηκε μέσω της εταιρίας Lookout, πουλά προγράμματα ασφαλείας για φορητές συσκευές Android, Windows Mobile και BlackBerry, και ανακοινώθηκε στο συνέδριο με θέμα την ασφάλεια Black Hat που διεξήχθη στο Las Vegas.

[πηγή VentureBeat]

Advertisements

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Apple, Google, Mobiles and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.