Μία από τις σημαντικότερες ειδήσεις που προέκυψαν από τη χτεσινή πρώτη ημέρα της διημερίδας LeWeb 2010, μας έρχεται από τον Stephane Richard, CEO της France Telecom (Orange), ο οποίος δήλωσε:

"Οι πάροχοι υπηρεσιών (Google, Apple, Facebook κλπ.) έχουν κατακλύσει τα δίκτυα των παρόχων τηλεπικοινωνιών (Vodafone, Orange, Telecom κλπ.) χωρίς όμως να συμμετέχουν στο κόστος δημιουργίας και συντήρησης τους. Θα πρέπει λοιπόν να δημιουργηθεί ένα σύστημα πληρωμής για τη χρήση τους"

Με απλά λόγια, παρά τη μεγάλη κερδοφορία των εταιριών παροχής τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη, εξαιτίας της αλματώδους αύξησης στη χρήση του mobile Internet, υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το μέλλον, αφού ολοένα και περισσότεροι χρήστες προτιμούν τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι Google, Yahoo, Apple και Facebook.

Η αύξηση του όγκου δεδομένων που παρέχουν οι υπηρεσίες των μεγάλων εταιριών, συνεπάγεται προβλήματα στο bandwidth με αποτέλεσμα την ανάγκη δημιουργίας νέων, μεγαλύτερων και ταχύτερων δικτύων.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών για τα ετήσια έξοδα συντήρησης των δικτύων λένε ότι θα αυξηθούν κατά 28% μέχρι το 2014, ενώ τα έσοδα από τη χρήση αναμένεται ότι θα μειώνονται κατά 1% κάθε χρόνο (άρα μικρότερο κέρδος).

Θα συμφωνήσουν τα μεγαθήρια του Ίντερνετ σε μια ενδεχόμενη χρέωση τους;

[πηγή Bloomberg]
Advertisements