Mars 2030: Το όραμα της NASA για περιήγηση στον πλανήτη Άρη είναι διαθέσιμο για VR συσκευές [Video]

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της NASA και της SpaceX, το ταξίδι στον πλανήτη Άρη θα αργήσει για αρκετά χρόνια ακόμα. Αν πάρολα αυτά θέλετε να πάρετε μια γεύση από τον κόκκινο πλανήτη, τότε αρκεί να έχετε στη διάθεση σας ένα HTC Vive ή Oculus Rift ή Windows PC (μέσω Steam) για να απολαύσετε την εμπειρία εικονικής πραγματικότητας Mars 2030 που μόλις κυκλοφόρησε η NASA.

Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί σε ένα αληθοφανέστατο μοντέλο της επιφάνειας του πλανήτη Άρη, το οποίο δημιουργήθηκε με τη βοήθεια των λήψεων της κάμερας Hi-RISE του διαστημικού σκάφους Mars Reconnaissance Orbiter. Με την ανάλυση του video στα 8K, ο εικονικός κόσμος είναι όσο πιο αληθοφανής μπορεί να φανταστεί κανείς στην εποχή μας.

Πέραν της περιήγησης, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να συλλέγει δείγματα και να τα αναλύει στο εικονικό μικροσκόπιο του καταλύματος, το οποίο έχει επίσης σχεδιαστεί με βάση το concept της NASA για τους πρώτους αποίκους του πλανήτη Άρη. Μετά την ανάλυση τα δείγματα μπορούν να αποσταλούν στη Γη, όπως θα έκανε ένας πραγματικός αστροναύτης. Επιπλέον, οι οθόνες της στολής και του rover απεικονίζουν συνεχώς τα επίπεδα των ζωτικών λειτουργιών και τα βιομετρικά στοιχεία του εικονικού αστροναύτη.

Το Mars 2030 κοστίζει €14.99.

[via]

Loading