Πως θα σας φαινόταν εάν μπορούσατε να διαλέξετε οποιανδήποτε ταινία, όποτε εσείς επιθυμείτε και να την παρακολουθήσετε  στην τηλεόραση σας χωρίς οποιανδήποτε χρονοτριβή. Τέλειο ακούγεται, όμως δυστυχώς θα πρέπει να αναμένουμε ακόμη μερικά χρόνια για να κυκλοφορήσει τέτοια υπηρεσία στην Ευρώπη.

Netflix

Από ότι φαίνεται, η Netflix υπέγραψε συμφωνία με την μεγαλύτερη online βιβλιοθήκη ταινιών EPIX, (η υπηρεσία EPIX, κυκλοφόρησε πέρσι από την Paramount, MGM και Lionsgate με σκοπό την παροχή ταινιών στους χρήστες μέσο του Internet).

Με βάση την συμφωνία αυτή, η Netflix μπορεί να διαθέτει προς θέαση, ταινίες που προέρχονται από τα προαναφερθέντα Studio, 90 μέρες μετά από την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας τους στα συνδρομητικά κανάλια. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα οι χρήστες του Netflix να καθυστερούν να παρακολουθήσουν μια καινούργια ταινία, αλλά από την άλλη, με το πέρας της συγκεκριμένης περιόδου, όλες οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες άμεσα χωρίς να χρειάζεται οι χρήστες να μπαίνουν σε λίστες αναμονής.

Τόσο η Netflix όσο και οι υπόλοιπες εταιρίες που εμπλέκονται στην συμφωνία δεν έδωσαν στην δημοσιότητα περαιτέρω λεπτομέρειες αλλά συμφώνα με τους L.A. Times το κόστος ενοικίασης της συγκεκριμένης υπηρεσίας μπορούν να φτάσουν το αστρονομικό νούμερο του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων μέσα στην επόμενη πενταετία.

Οι πρώτες ταινίες που θα προβληθούν, με βάση την συμφωνία, αναμένονται την 1η Σεπτεμβρίου.

Advertisements