Netflix: 148 εκατ. συνδρομητές, δεν φοβάται Apple και Disney

Image by Oscar Bolton Green

Η Netflix προχώρησε στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο του 2019 και επιβεβαιώνει την ανοδική πορεία της για μια ακόμα φορά.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει καταγράψει περισσότερους από 148 εκατ. συνδρομητές σε όλο τον κόσμο, μια αύξηση 23 εκατ. σε σύγκριση με πέρυσι και τους 9 εκατ. από αυτούς να έρχονται στην πλατφόρμα το τελευταίο τρίμηνο.

Αυτή η άνοδος είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της Netflix σε διάστημα τριμήνου, παρά το γεγονός ότι αύξησε τις τιμές των συνδρομών στις ΗΠΑ. Σε ο,τι αφορά τον τζίρο ξεπέρασε τον στόχο των $4.5 δισ.

Ενδιαφέρουσα είναι και η άποψη της εταιρείας σχετικά με την επικείμενη είσοδο στην αγορά των Apple TV+ και Disney+.

Δεν νομίζουμε ότι αυτές οι νέες υπηρεσίες θα μπορέσουν να επηρεάσουν την ανάπτυξη μας, διότι η μετάβαση στην on-demand διασκέδαση είναι τρομερά έντονη και διαφορετική σε σύγκριση με την κλασική παραγωγή περιεχομένου. Πιστεύουμε ότι υπάρχει τόσο μεγάλη ζήτηση για καλό τηλεοπτικό περιεχόμενο και ταινίες, σε σημείο που το Netflix να καλύπτει μόνο ένα μικρό μέρος αυτής της ζήτησης.

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι η Netflix δεν μπαίνει σε διαδικασία αντιπαράθεσης ή ανταγωνισμού με τους άλλους παίκτες και ουσιαστικά κρατά μια μετριοπαθή στάση του τύπου "υπάρχει ψωμί για όλους".

Loading