Νέα έρευνα δείχνει ότι η δυνατή μουσική δεν επηρεάζει την ακοή!

Μία νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Speech, Language and Hearing, ανατρέπει όλα αυτά που γνωρίζαμε μέχρι στιγμής για την επιρροή της δυνατής μουσικής στην ανθρώπινη ακοή.

Αυτό που είχαμε ως στερεότυπο ήταν ότι η παρατεταμένη έκθεση σε δυνατή μουσική είναι ζημιογόνα για την ακοή, αλλά η έρευνα που διεξήγαγε το University of Minnesota έδειξε ότι πρόκειται για μύθο, με τα εσφαλμένα αυτά αποτελέσματα να προέρχονται από λάθος εξετάσεις της ακοής, καθώς περίπου στο 10% των παιδιών που εξετάστηκαν βγήκαν λάθος προγνώσεις σε πολλές διαφορετικές εξετάσεις!

Η ερευνητική ομάδα παρακολούθησε την πορεία της μπάντας του Πανεπιστημίου για περισσότερο από ένα χρόνο, και ανακάλυψε ότι το 15% των μελών της παρουσίασε “απώλειες στην ακοή”, με τους μισούς να έχουν ξεπεράσει το πρόβλημα σε λιγότερο από ένα χρόνο. Παρόλα αυτά, ο καθηγητής Bert Schlauch προτείνει να διατηρείται ένα μέτρο στην ένταση της μουσικής, καθώς η οποιαδήποτε βλάβη “χτίζεται” με τα χρόνια και εμφανίζεται τελικά σε μεγαλύτερες ηλικίες.

[πηγή Wired]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Science and tagged , , , . Bookmark the permalink.