Στις 2 Φεβρουαρίου 2011 κυκλοφόρησε η The Daily, η πρώτη εφημερίδα αποκλειστικά για iPad που ανήκει στον όμιλο της News Corp (ιδιοκτησίας Rupert Murdoch), και αποτελεί το μεγάλο στοίχημα τόσο των εκδοτικών οίκων, όσο και της Apple για το μέλλον των ηλεκτρονικών εκδόσεων.

The Daily for iPad

Ωστόσο, τρεις μήνες μετά, η News Corp αναφέρει ότι έχει χάσει $10 εκατομμύρια εξαιτίας της The Daily, παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν περισσότεροι από 800.000 συνδρομητές, αριθμός που σύμφωνα με τον Murdoch θα ήταν αρκετός για να φέρει κέρδη στην εταιρία.

Προφανώς έπεσε έξω, διότι ενώ το εβδομαδιαίο κόστος της The Daily είναι $500.000 (δηλ. $6 εκατ. μέχρι τώρα), προστέθηκαν άλλα $4 εκατ. λόγω εξόδων προς τρίτους, τα οποία δεν είχαν υπολογιστεί στο αρχικό πλάνο. Αν υπολογίσουμε σε αυτά και τα $30 εκατ. που χρειάστηκαν εξαρχής για το όλο εγχείρημα, τότε είναι να αναρωτιέται κανείς αν άξιζε τον κόπο. Οι αναλυτές, πάντως, πιστεύουν ότι ασφαλέστερα συμπεράσματα θα βγουν μετά και τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου.

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί εκδότες παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πορεία της The Daily, αφού οι έντυπες εκδόσεις πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι και το κοινό δεν έχει συνηθίσει ακόμα να χρησιμοποιεί τα tablets και ως eReaders.

[πηγή RCR]
Advertisements