Μετά τα συνεχόμενα χτυπήματα στη Sony, ήρθε η σειρά της Nintendo να δεχτεί επίθεση στους servers της, και μάλιστα από την ίδια ομάδα hackers που πρόσφατα παραβίασαν την ιστοσελίδα SonyPictures.com.

Nintendo Hacked

Η ομάδα LulzSec κατάφερε να πάρει στα χέρια της το αρχείο παραμετροποίησης (configuration file) των servers της εταιρίας, και το δημοσίευσε online για να αποδείξει τα λεγόμενα της. Ωστόσο, αναφέρει ότι δεν ήθελε να προκαλέσει καμία ζημιά και τονίζει ότι ήδη η Nintendo έχει "κλείσει την τρύπα" προτού καν γίνει η δημοσιοποίηση.

Ο λόγος για τον οποίο έγινε η επίθεση δεν έχει διευκρινιστεί, αλλά είναι πολύ πιθανό ότι με αυτόν τον τρόπο επέλεξαν να γνωστοποιήσουν ότι μπορούν να εισβάλλουν σε οποιοδήποτε σύστημα ή είναι απλά μια προειδοποίηση για την πολιτική που θα ακολουθήσει στο εξής η Nintendo (σε θέματα homebrew κλπ.).

Η Nintendo επιβεβαίωσε άμεσα ότι δέχτηκε επίθεση και διαβεβαιώνει το κοινό ότι δεν έχει διαρρεύσει κανένα προσωπικό στοιχείο. Παράλληλα, βρήκε την ευκαιρία να επισημοποιήσει ότι θα δούμε αύριο στην E3 2011 το πολυαναμενόμενο Wii 2 / Project Cafe!

 

Advertisements