Τον περασμένο Απρίλιο, ο blogger Eldar Murtazin (ζει στη Μόσχα) παρουσίασε στην ιστοσελίδα του (mobile-review.com) ένα review του επερχόμενου smartphone Nokia N8. Η εταιρία από τη μεριά της απαίτησε να της επιστραφεί πίσω η συσκευή, χωρίς όμως αποτέλεσμα, και για αυτό ζήτησε τη βοήθεια της Ρώσικής Αστυνομίας για να τα καταφέρει!

Συγκεκριμένα, ο Murtazin έγραψε στο post του ότι έχει στα χέρια του ένα πρωτότυπο και δεν ενθουσιάστηκε από αυτά που είδε, αν και παραδέχτηκε ότι πρόκειται για μια πολύ αρχική συσκευή. Η Nokia αρχικά ζήτησε πίσω το τηλέφωνο μέσω ενός επίσημου blog post με τίτλο "one of our children is missing", ενώ στο τέλος του post ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η εταιρία δεν είναι Μυστική Αστυνομία και θέλει να κρατήσει τη διαφάνεια της.

Βέβαια, δεν κέρδισε και πολλά με αυτήν την ενέργεια και τώρα ζητά τη βοήθεια της κανονικής αστυνομίας της Ρωσίας. Ένας εκπρόσωπος Τύπου δήλωσε στην ιστοσελίδα Bloomberg:

"Μερικές εβδομάδες πριν, ζητήσαμε επίσημα την επιστροφή της ιδιοκτησίας μας από τον κ.Murtazin και αρνήθηκε να απαντήσει. Σαν αποτέλεσμα, επικοινωνήσαμε με τις αρμόδιες αρχές στην Ρωσία για να μας βοηθήσουν να πάρουμε πίσω το πρωτότυπο μας"

Όπως βλέπετε, μπορεί οι διαρροές να είναι ενδιαφέρουσες και να μας κρατάνε σε αγωνία για το τί θα δούμε από τις μεγάλες εταιρίες μελλοντικά, αλλά πλέον άρχισαν να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη για να τις αποφύγουν. Από την άλλη μεριά, δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι οι διαρροές αποτελούν ένα είδος marketing από τις ίδιες τις εταιρίες, και ίσως ο λόγος που η Nokia προέβη σε μια τέτοια κίνηση, είναι τα αρνητικά σχόλια του Murtazin...

Advertisements