Η ιστοσελίδα Mobile-review έρχεται ακόμα μία φορά με ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τα πρώτα WP7 smartphones της Nokia.

Όπως δείχνουν τα πράγματα θα πρέπει να περιμένουμε αρχικά τέσσερις συσκευές, στις οποίες περιλαμβάνονται παραλλαγές των Nokia N8 και Nokia X7, μία συσκευή candybar με πληκτρολόγιο QWERTY (περίπου όπως το Nokia E6) και μία "φτηνή" βασική συσκευή.

Το Nokia Windows Phone X7 (ή Nokia W7), θα διαθέτει οθόνη ανάλυσης WVGA, επεξεργαστή Qualcomm QSD8250, κάμερα 8MP με flash και αναμένεται ότι θα κυκλοφορήσει φέτος το φθινόπωρο.

Το Nokia Windows Phone N8 (ή Nokia W8) θα είναι ελαφρώς αλλαγμένο εμφανισιακά σε σχέση με το Nokia N8 και θα διαθέτει επεξεργαστή dual-core Qualcomm, επεξεργαστή γραφικών Adreno 320 και κάμερα 12MP. Αναμένεται ότι θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2011 ή αρχές 2012.

Τέλος, οι άλλες δύο συσκευές θα απευθύνονται στο ευρύ κοινό, με πιο προσιτή τιμή και φτωχότερη κατασκευή, και αναμένεται ότι θα κυκλοφορήσουν πριν το τέλος του 2011, περισσότερο για να ξεκινήσει η μαζική διάθεση συσκευών Nokia WP7.

Άλλωστε, στα σχέδια της εταιρίας για το 2012 είναι η κυκλοφορία 12 Nokia WP7 smartphones, με τη δεύτερη φουρνιά να περιλαμβάνει ακόμα μία συσκευή-ναυαρχίδα, αλλά και ένα ακόμη υψηλής ποιότητας cameraphone.

[πηγή MobileReview]
Advertisements