Εδώ και λίγους μήνες αρχίσαμε να μπαίνουμε στην ψηφιακή εποχή της τηλεόρασης, χάρι στην σύμπραξη των μεγαλύτερων ιδιωτικών σταθμών της χώρας, την Digea. Η Nova με τη σειρά της παρουσίασε εχτές σε συνέντευξη Τύπου, την στρατηγική και εμπορική πολιτική της σχετικά με την υπηρεσία Nova HD, η οποία θα είναι διαθέσιμη από τις 25 Αυγούστου, με πρεμιέρα το φιλικό αγώνα μπάσκετ Ελλάδα - ΗΠΑ (Dream Team) και αρχικά θα περιλαμβάνει 3 κανάλια.

Το Novacinema HD θα ξεκινήσει την μετάδοσή του την 1η Σεπτεμβρίου 2010, με το πρόγραμμά του να ακολουθεί αυτό του Novacinema1, το κανάλι όπου προβάλλονται οι πρεμιέρες, ενώ θα εκπέμπει από τις 9 το πρωί έως τις 2 τα ξημερώματα ταινίες αποκλειστικά σε HD, χάρι στη συνεργασία με όλα τα μεγάλα studio του Hollywood (Disney, Warner, Columbia, Paramount, Universal, MGM, Fox) και τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους διανομείς (Voltage, HBO, Lionsgate).

Το κανάλι Novasports HD θα προβάλει κάθε αγωνιστική τουλάχιστον έναν αγώνα της Superleague σε HD σε ζωντανή μετάδοση, αφού για πρώτη φορά οι ποδοσφαιρικοί αγώνες στην Ελλάδα θα καλύπτονται με πλήρως εκσυγχρονισμένα HD van, ενώ στο πρόγραμμα του αθλητικού καναλιού θα περιλαμβάνονται επιλεγμένοι αγώνες από ξένα πρωταθλήματα, καθώς και από άλλα αθλήματα.

Τέλος, θα υπάρχει ένταξη του Eurosport HD στο πακέτο για την προβολή μεγάλων αθλητικών γεγονότων, όπως Australian Open, French Open, US Open, Tour de France, Sony Ericsson WTA Tour, ATP Tour, Athletics: European Championships, FIA WTCC, FIA Formula2 Championship, Superbike World Championship, Supersport World Championship, Snooker, Golf.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου, παρουσιάστηκε και ο νέος αποκωδικοποιητής Nova Box ΗD, που υποστηρίζει HD (MPEG4 1920 x 1080i), ήχο Dolby Digital (surround AC-3), DVB-S2, VOD, δυνατότητα σύνδεσης στο internet (Ethernet), ενώ διαθέτει θύρες USB και HDMI και αποθηκευτικό χώρο 320GB (PVR).

Advertisements