Οι επιπτώσεις της ταυτοποίησης καρτοκινητών στην Ελλάδα

Με αφορμή την ταυτοποίηση των καρτοκινητών, μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά στην κατάσταση των τριών μεγάλων παρόχων κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα:

Το σύνολο των συνδέσεων στην Ελλάδα υποχώρησε σε 18,2 εκατ. συνδέσεις στο τρίμηνο, παρουσιάζοντας πτώση 12,5%, που αντιστοιχεί σε 2,6 εκατομμύρια συνδέσεις από την αρχή του έτους, όταν ο αριθμός αυτός ανερχόταν σε 20,8 εκατομμύρια συνδέσεις.

Κάθε πάροχος κινητής τηλεφωνίας της χώρας χάνει 400.000- 500.000 χρήστες καρτοκινητής ανά τρίμηνο το 2010, δηλαδή συνολικά 1,5 εκατομμύριο συνδέσεις στο β΄ τρίμηνο του 2010, ως αποτέλεσμα του «ξεκαθαρίσματος» των ανενεργών συνδέσεων.

Cosmote αύξησε το μερίδιό της σε 47% το β΄ τρίμηνο από 44% πριν από ένα χρόνο. Το μερίδιο της Wind μειώθηκε κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες στο 23% κατά την ίδια περίοδο, ενώ αυτό της Vodafone έχει παραμείνει αμετάβλητο στο 30%.

Στο β΄ τρίμηνο η Cosmote ανέφερε ετήσια μείωση των εσόδων της 11%, ενώ η Vodafone ανακοίνωσε πτώση 14,5% στην Ελλάδα στο τέλος του τελευταίου οικονομικού έτους της (τέλος Μαρτίου). Η Wind Ελλάς ανακοίνωσε μείωση των εσόδων της κατά 28%.

[πηγή iPhonehellas]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Cosmote, Vodafone, WIND. Bookmark the permalink.