Πάνω από 1 δισ. smartphones στην αγορά το 2013, πρώτη η Samsung με 313.9 εκατ.

1 billion

Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά της IDC διατέθηκαν για πρώτη φορά φέτος στην παγκόσμια αγορά πάνω από 1 δισεκατομμύριο smartphones! Ένα δισεκατομμύριο συσκευές που αντιπροσωπεύουν το 55.1 τοις εκατό των συνολικών κινητών τηλεφώνων που πουλήθηκαν το 2013 με 38.4 τοις εκατό αύξηση σε σχέση με πέρσι.

Ποιοί ήταν οι κερδισμένοι το περασμένο τρίμηνο; Η Samsung ήρθε και πάλι πρώτη με 82 εκατομμύρια smartphones και το 28 τοις εκατό της αγοράς σημειώνοντας, ωστόσο, μείωση σε σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο όσον αφορά το μερίδιο αγοράς. Αντίθετα, η Apple ανακοίνωσε πωλήσεις-ρεκόρ για το τελευταίο τρίμηνο το 2013 με πολύ μικρή, όμως, άνοδο συγκριτικά με τους υπόλοιπους κατασκευαστές.

Από την άλλη, η Huawei διατήρησε την τρίτη θέση με την μεγαλύτερη αύξηση από την προηγούμενη χρονιά ενώ και η Lenovo παρέμεινε στην τέταρτη θέση παρόλο που δεν έχει καμία παρουσία σε ΗΠΑ και Δυτική Ευρώπη. Τέλος, η LG ξεπέρασε την ZTE για την πέμπτη θέση με σημαντική και αυτή άνοδο σε σχέση με πέρσι.

Οι παρακάτω πίνακες δείχνουν τα ποσοστά για τις πωλήσεις smartphones το 2013 και το τελευταίο τρίμηνο του 2013 αντίστοιχα:

idc_2013_jan_28

idc_q4_2013_jan_28

[via IDC]

Loading