H Opera εξαγοράζει την Skyfire Labs για την τεχνολογία συμπίεσης βίντεο Rocket Optimizer Software

H Opera ανακοίνωσε την εξαγορά της Skyfire Labs, της εταιρείας που κατασκευάζει τον ομώνυμο browser για φορητές συσκευές, για το ποσό των $155 εκατομμυρίων. Λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας για την εγκατάλειψη της μηχανής Presto προς όφελος του Webkit η εξαγορά αποκαλύπτει το ενδιαφέρον της στην τεχνολογία Rocket Optimizer Software της Skyfire.

Η τεχνολογία αυτή συμπιέζει περιεχόμενο όπως εικόνες και βίντεο σε ιστοσελίδες στους servers του Skyfire και μετά το επιστρέφει πίσω στη συσκευή του χρήστη μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο την κατανάλωση δεδομένων και τον φόρτο στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Δεν διαφέρει και πολύ γενικότερα από τον τρόπο που λειτουργεί ήδη ο Opera Mini αλλά η τεχνολογία της Skyfire στοχεύει περισσότερο σε βίντεο, κάτι που δεν κάνει κανείς άλλος.

Μένει να δούμε τώρα και στην πράξη τη νέα πρόταση της Opera που πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να κάνει δυναμική επανείσοδο στο χώρο των browsers και να σταθεί επάξια δίπλα στον δημοφιλή Chrome της Google.

[via Opera]

Loading