Μπορεί το Google Nexus Q να φαίνεται η ιδανική συσκευή για media sharing στο σπίτι, ωστόσο, οι gamers θα εκτιμήσουν περισσότερο το Ouya, ένα νέο project στο Kickstarter που αφορά μια παιχνιδοκονσόλα με λειτουργικό σύστημα Android και τιμή πώλησης μόλις $99!

Ouya Android Gaming Console

Στόχος των κατασκευαστών είναι να παρέχουν ένα προϊόν που θα είναι ανεξάρτητο από τον σκληρό ανταγωνισμό και τις πιέσεις των εταιριών παροχής υλικού, κάτι που επηρρεάζει έντονα τις παραδοσιακές παιχνιδοκονσόλες και κρατά μακριά τους ανεξάρτητους developers. Πάντως, τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι αρκετά ενδιαφέροντα:

Ouya

  • Επεξεργαστής quad-core Nvidia Tegra 3
  • Μνήμη RAM 1GB
  • Αποθηκευτικός χώρος 8GB
  • WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth LE 4.0
  • 1x USB 2.0, 1x HDMI (υποστήριξη 1080p HD
  • Ασύρματο τηλεχειριστήριο με δύο analog sticks, d-pad, 8 κουμπιά, touchpad
  • Λειτουργικό σύστημα Android 4.0 ICS

Ήδη έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους αρκετοί developers ανεξάρτητων εταιριών (Owlchemy Labs, Madfinger Games κ.ά), ενώ είναι πολύ πιθανή η συμμετοχή και της EA, μιας και εμφανίστηκε σε ένα demo το Madden NFL 12! Όμως, το ευχάριστο είναι ότι όσοι θέλουν να φέρουν τα παιχνίδια τους στο Ouya θα πρέπει να παρέχουν τουλάχιστον ένα μέρος τους δωρεάν.

Αυτό σημαίνει ότι οι τελικοί χρήστες θα έχουν μια εμπειρία τύπου Google Play, δηλαδή με in-app purchases και διαφημίσεις παντού, αλλά θα μπορούν να δοκιμάζουν τα παιχνίδια προτού ξοδέψουν για να παίξουν. Ακόμη, θα υποστηρίζονται και εφαρμογές που δεν θα έχουν σχέση με το gaming (π.χ. video streaming).

Να σημειωθεί ότι μέσα σε λίγες ώρες από την υποβολή στο Kickstarter, το Ouya ξεπέρασε τον στόχο των $950.000 (έχει ήδη φτάσει τα $2.200.000!) και απομένουν ακόμη 28 ημέρες για τη χρηματοδότηση του, ενώ αναμένεται ότι θα κυκλοφορήσει το 2013.

Μεγάλο το ενδιαφέρον, αλλά πιστεύετε ότι μπορεί μια Android παιχνιδοκονσόλα να ανταγωνιστεί τα Xbox 360, Wii και PS3;

[Kickstarter]

Advertisements
3 comments

Comments are closed.