Η Panasonic ανακοινωνει τις νέες compact φωτογραφικές μηχανές της [CES 2013]

Από τη CES 2013 δε θα μπορούσε να λείψει και η Panasonic η οποία παρουσίασε με τη σιερά της τις νέες της compact φωτογραφικές μηχανές.

Το δυνατό χαρτί της για φέτος ακούει στο όνομα Panasonic Lumix LZ30, μια bridge φωτογραφική μηχανή με 16.1-megapixel CCD αισθητήρα, 3" LCD οθόνη και 35x οπτικό zoom, που χάρη στη λειτουργία Extra Optical Zoom επεκτείνεται στα 78.8x (ανάλυση 3MP).

Όπως όλη η σειρά Lumix, η LZ30 ενσωματώνει δυνατότητες όπως Intelligent Auto (για προσαρμογή της λήψης ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν κάθε στιγμή), Face Detection, Intelligent Scene Selector, Intelligent Exposure, Optical Image Stabiliser (OIS), Panorama Shot και HDR. Τέλος η φωτογραφική μηχανή παρέχει δυνατότητα καταγραφής Full HD video και μια σειρά από φίλτρα όπως Expressive, Retro, Low Key, High Key, Dynamic Monochrome, Impressive Art, High Dynamic, Cross Process και One Point Colour. Η κυκλοφορία της είναι προγραμματισμένη για τον Απρίλιο σε άγνωστη μέχρι στιγμής τιμή.

Μία ακόμα high-zoom φωτογραφική μηχανή είναι η Panasonic Lumix ZS30, με 18.1 megapixels, 20x οπτικό zoom και multitouch LCD οθόνη. Επιπλέον, υποστηρίζει WiFi και NFC επιτρέποντας τη μεταφορά αρχείων από και προς συμβατές συσκευές απλά και μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού και καταγραφή Full HD video σε 50p. H ZS30 αναμένεται να κυκλοφορήσει το Μάρτιο σε μαύρο και ασημί χρώμα.

Τα ίδια περίπου χαρακτηριστικά διαθέτει και η TZ35/Zs25 (χωρίς υποστήριξη WiFi και NFC) με 20x οπτικό zoom, 16.1MP Live MOS αισθητήρα και δυνατότητα λήψης video 1080p.

Συνεχίζοντας με τα "σκληρότερα" μοντέλα, πρώτη έρχεται η Panasonic FT5/TS6, αδιάβροχη στα 13 μέτρα, ανθεκτική σε πτώσεις από 2 μέτρα, κρύο (-10C), και πίεση μέχρι 100kg. Διαθέτει 3" LCD οθόνη με προστατευτικό γυαλί κατά του θολώματος, λειτουργίες Τime Lapse Video Creation και Creative Panorama, υποστήριξη WiFi, NFC, GPS/GIONASS και δυνατότητα καταγραφής Full HD video στα 60p.

Ένα λίγο πιο "οικογενειακό" μοντέλο είναι η FT25/TS25, αδιάβροχη στα 7m, ανθεκτική σε πτώσεις από 1.5m, κρύο (-10C) και προστασία κατά της σκόνης.

Κλείνοντας, η Panasonic ανακοίνωσε και τη νέα πολύ λεπτή Lumix SZ3, με 10x οπτικό zoom, 20x ψηφιακό zoom και ευρυγώνιους φακούς 25mm. Διαθέτει 2.7" LCD οθόνη, 12 εφέ, τεχνολογία Intelligent Resolution για άριστη ποιότητα ακόμα και με χρήση zoom και δυνατότητα λήψης HD video (720p). Aναμένεται να κυκλοφορήσει το Μάρτιο σε άσπρο, μαύρο και μπλε χρώμα ενώ η εταιρεία δέχεται ήδη προπαραγγελίες στην τιμή των $149.

Loading