Η PayPal μηνύει τη Google για κλοπή του Google Wallet!

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της νέας υπηρεσίας της Google, το Google Wallet, το πάρτυ τέλειωσε απότομα για τη δημοφιλή εταιρεία. Η Paypal κατέθεσε σήμερα το πρωί μήνυση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια εναντίον της ίδιας, αλλά και δύο στελεχών της για κλοπή εμπορικών μυστικών που σχετίζονται με τα συστήματα πληρωμής μέσω κινητών.

PayPal vs Google

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Paypal, οι δύο εταιρείες ετοιμάζονταν να κλείσουν μία συμφωνία, βάσει της οποίας οι πληρωμές στην αγορά των Android θα γίνονταν μέσω Paypal. Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων (2008-2011), η Paypal μοιράστηκε με τη Google σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία των πληρωμών μέσω κινητών.

Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό ότι υπεύθυνος των διαπραγματεύσεων για λογαριασμό της Paypal ήταν ο Osama Bedier, ο οποίος στις 24 Ιανουαρίου του 2011 προσλήφθηκε από τη Google ως υπεύθυνος του τμήματος Mobile Payments και ηγήθηκε του Google Wallet.

Την ώρα που οι εταιρείες βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις και ολοκλήρωναν τη συμφωνία Android- Paypal, ο Bedier έδινε συνέντευξη για δουλειά στη Google χωρίς να ενημερώσει καν το Paypal για την αντικρουόμενη αυτή θέση”, δήλωσαν οι eBay και Paypal.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη μήνυση, ο Osama Bedier διέρρευσε εμπιστευτικές πληροφορίες της τελευταίας για τη δημιουργία του συστήματος πληρωμών NFC από smartphone.

Οι κατηγορίες όμως δε σταματούν εδώ. Aυτή τη φορά βάζουν στο στόχαστο την Stephanie Tilenius, πρώην στέλεχος της eBay και νυν της Google αναφέροντας ότι προσέλκυσε και βοήθησε στην ένταξη του Bedier στο δυναμικό της Google καταπατώντας το συμβόλαιό της με την eBay.

Η Google δεν έχει απαντήσει για την ώρα στις κατηγορίες.

[πηγή MobileBeat]
Loading