Η τέλεια βολή στο μπάσκετ με επιστημονική εξήγηση

basketball

Ένας μηχανολόγος μηχανικός στις ΗΠΑ ανέλυσε εκατομμύρια πιθανές πορείες της μπάλας με βάση τις βολές των καλύτερων παικτών και κατάφερε να εντοπίσει επιστημονικά την καλύτερη μέθοδο για να είστε εύστοχοι στο μπάσκετ. Ποια είναι αυτή;

Προσπαθήστε να ρίξετε τη βολή υπό γωνία 52 μοιρών με τρεις περιστροφές το δευτερόλεπτο στοχεύοντας περίπου 7 εκατοστά από το κέντρο του καλαθιού προς το ταμπλό. Στη γωνία αυτή ελαχιστοποιείται η επιτάχυνση και μειώνεται η πιθανότητα ριμπάουντ ενώ με το backspin εάν η μπάλα χτυπήσει στεφάνι ή ταμπλό «νεκρώνει» και έχει περισσότερες πιθανότητες να μπει τελικά μέσα.

Επιστημονικά, η γωνία των 52 μοιρών αντιστοιχεί σε παίκτες ύψους 1.98m αλλά πρακτικά ο καθένας μπορεί να εφαρμόσει αυτόν τον κανόνα πολύ πιο εύκολα ευθυγραμμίζοντας την κορυφή της μπάλας με την κορυφή του ταμπλό.

Το μόνο που μένει τώρα που ξέρετε το “κόλπο” είναι να εξασκηθείτε για να προπονήσετε το μυαλό σας να το εφαρμόζει και στην πράξη.

[via Reuters]

 

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr. Follow me on twitter and facebook
This entry was posted in Featured, Misc. Bookmark the permalink.