To Pro Evolution Soccer 2012 έχει σχεδόν φτάσει και το Techgear έχει συγκεντρώσει εδώ όλες τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι τώρα για το πολυαναμενόμενο ποδοσφαιρικό εξομοιωτή.

PES 2012

To Pro Evolution Soccer 2012 Θα κυκλοφορήσει στις 29 Σεπτεμβρίου για PlayStation 3, PC και Xbox 360 και αργότερα το Φθινόπωρο στις υπόλοιπες κονσόλες (PlayStation 2, PSP, Wii, 3DS).

Το επίσημο trailer του PES 2012 δείχνει κάποια από τα νέα στοιχεία που δεν έχουν αναλυθεί ακόμα όπως τα Training Challenges, το ‘Γίνε Manager’, το Football Life και άλλα.

Εδώ θα δούμε μία σειρά από νέα στοιχεία για το PES 2012.


PES 2012 Επίσημο Trailer by PesLeagueGreece

O Jon Murphy μας εξηγεί τι σημαίνει Υποστήριξη (Overlap) στο PES 2012 και πώς αυτή εφαρμόζεται από την τεχνητή νοημοσύνη στο καινούριο Pro Evolution Soccer.


PES 2012 Gameplay Video 1 Υποστήριξη by PesLeagueGreece

Οι συμπαίκτες σου πλέον δεν κάθονται ακίνητοι μέχρι να πάρουν πάσα αλλά έχουν δική τους σκέψη, τρέχουν μαζί σου, προβλέπουν θέσεις από τις οποίες θα μπορούσαν να γίνουν ευκαιρίες, έρχονται κοντά σου όταν περικυκλώνεσαι από την αντίπαλη άμυνα. Γενικά αντιδρούν στο παίξιμό σου και σε υποστηρίζουν με κάθε τρόπο. Δε χρειάζεται πια να τα κάνεις όλα μόνος σου.

Παρακάτω θα δούμε τι είναι τα Διαγώνια Σπριντ (Diagonal Runs) και πως αυτά εκτελούνται από την τεχνητή νοημοσύνη στον αγώνα.


PES 2012 Gameplay Video 2 Διαγώνια Σπριντ by PesLeagueGreece

Οι συμπαίκτες σου επιλέγουν σωστά τις διαδρομές που θα δημιουργήσουν μεγαλύτερο πρόβλημα στην αντίπαλη άμυνα χωρίς να απομακρυνθούν πολύ από εσένα. Δεν τρέχουν πλέον παράλληλα με τον κάτοχο, αλλά επιλέγουν διαδρομές που θα τους φέρουν σε πλεονεκτική θέση.

Εδώ βλέπουμε τι είναι οι Ψεύτικες Έφοδοι (Dummy Runs) και πως τις αξιοποιούν οι συμπαίκτες σου.


PES 2012 Gameplay Video 3 Ψεύτικες Έφοδοι by PesLeagueGreece

Αυτό το νέο στοιχείο θα το βλέπουμε σχετικά σπάνια αλλά το παρουσιάζουμε γιατί δείχνει το επίπεδο στο οποίο έχει φτάσει η τεχνητή νοημοσύνη στο παιχνίδι. Ο A.I. συμπαίκτης σου μπορεί αντί να σε υποστηρίξει να κάνει μία ψεύτικη, προσποιητή έφοδο ώστε να παρασύρει απάνω του έναν ή παραπάνω αμυντικούς και να ανοίξει το χώρο σε σένα για να σκοράρεις. Το Teamplay είναι ο βασικός τρόπος που οι σημερινές μεγάλες ομάδες επιλέγουν να ξεκλειδώσουν τις αντίπαλες άμυνες.

Παρακάτω ο Jon Murphy μας εξηγεί πως λειτουργεί πλέον η Αμυντική Γραμμή (Zonal Defense).


PES 2012 Gameplay Video 4 Αμυντική Γραμμή by PesLeagueGreece

Βλέπουμε λοιπών πως λειτουργεί πλέον η αμυντική λειτουργία και πως διατηρείται η συνοχή της ομάδας και η επικοινωνία μεταξύ αμυντικής γραμμής και κέντρου.

Παρακάτω βλέπουμε τί σημαίνει Ζωνικό Μαρκάρισμα (Zonal Marking) και πως ανατίθενται οι διάφορες αμυντικές λειτουργίες στην κάθε βαθμίδα του κέντρου και της άμυνας μιας ομάδας.


PES 2012 Gameplay Video 5 Ζώνη by PesLeagueGreece

Οι ρόλοι που εναλλάσσουν οι μέσοι και οι αμυντικοί καθώς επιτίθεται ο αντίπαλος είναι κατευθείαν παρμένοι από τις προπονίσεις άμυνας χώρου των μεγαλύτερων ομάδων του κόσμου.

Ο Jon Murphy μας αναλύει το νέο σύστημα της Κίνησης στο Νεκρό Χρόνο (Off the Ball Controls) και πως μπορούμε πλέον σε όλες τις φάσεις νεκρού χρόνου να ελέγχουμε όποιον παίκτη θέλουμε.


PES 2012 Gameplay Video 6 Κίνηση στο Νεκρό Χρόνο by PesLeagueGreece

Στα πλάγια άουτ, στα ελεύθερα, στην εκτέλεση φάουλ και κόρνερ, σε οποιαδήποτε φάση νεκρού χρόνου δεν είμαστε αναγκασμένοι πλέον να ελέγχουμε τον εκτελεστή του σουτ αλλά μπορούμε να κάνουμε ελιγμούς και κινήσεις με όποιον παίκτη θέλουμε και να περιμένουμε τη μπάλα.

Ένα άλλο ενδιαφέρον νέο σύστημα στο PES 2012 μας επιτρέπει να ελέγχουμε έναν ή και περισσότερους συμπαίκτες μας καθώς παράλληλα ελέγχουμε και τον παίκτη που έχει τη μπάλα.

Υπάρχουν δύο συστήματα. Ο Έλεγχος με Υποβοήθεια με τον οποίο δίνουμε απλές εντολές στους συμπαίκτες μας, και τον βλέπουμε εδώ:


PES 2012 Gameplay Video 7 Έλεγχος Συμπαικτών με… by PesLeagueGreece

Και ο Χειροκίνητος έλεγχος που μας επιτρέπει να ελέγχουμε κανονικά 2 παίκτες ταυτόχρονα (αν και είναι σαφός πιο δύσκολος και περίπλοκος).


PES 2012 Gameplay Video 8 Έλεγχος Συμπαικτών… by PesLeagueGreece

Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε τι έχει αλλάξει στις Προσωπικές Μονομαχίες.


PES 2012 Gameplay 9: Προσωπικές Μονομαχίες by PesLeagueGreece

Χειρισμός: Το σύστημα της τρίπλας στην επίθεση και της απώθησης και της παρεμπόδισης στην άμυνα έχουν απλουστευθεί ώστε να μπορεί ο καθένας να ζήσει τη μαγία της μονομαχίας σε οποιαδήποτε φάση ‘ένας εναντίον ενός’.

Γραφικά: Τα νέα animations και το σύστημα της φυσικής στη σύγκρουση των σωμάτων κάνουν την κίνηση πολύ πιο φυσική και με ρεαλιστική ροή.

Νέα στοιχεία: Νέες τρίπλες και τρικ, νέος απλούστερος χειρισμός, νέα animations και σύστημα φυσικής, σύστημα στην προπόνηση που σου μαθαίνει όλα τα νέα τρικ.

Εδώ θα δούμε τι έχει αλλάξει στο χειρισμό της αμυντικής Παρεμπόδισης.


PES 2012 Gameplay 10: Παρεμπόδιση by PesLeagueGreece

Χειρισμός: Το σύστημα της παρεμπόδισης έχει υπεραπλουστευθεί. Με δύο μόνο κουμπιά, το Χ και το R2 μπορούμε πλέον να κάνουμε αποτελεσματική άμυνα. Κρατάμε το Χ και το R2 πατημένα, δε δίνουμε καμία κατεύθυνση, και ο αμυντικός μας παρακολουθεί τον επιθετικό όντας πάντα στραμμένος προς το μέρος του και βρισκόμενος πάντα μπροστά του. Όταν κρίνουμε ότι ήρθε η ώρα της επέμβασης αφήνουμε το R2 και ο αμυντικός κάνει το μαρκάρισμα ή το τάκλιν (ανάλογα με τη θέση του).

Γραφικά: Νέα animations στην παρεμπόδιση, τις προβολές, τα τάκλιν και τα μαρκαρίσματα καθώς και νέες αντιδράσεις στη σύγκρουση των σωμάτων τόσο του αμυντικού όσο και του επιθετικού.

Παρακάτω βλέπουμε τι έχει αλλάξει στο χειρισμό της εκτέλεσης πέναλτι.


PES 2012 Gameplay Video 11: Σύστημα Πέναλτι by PesLeagueGreece

Η κάμερα επέστρεψε πίσω από τον εκτελεστή, με το ένα κουμπί δίνουμε τη δύναμη και άρα το ύψος του σουτ και με τον αριστερό μοχλό την κατεύθυνση. Αντίστοιχα ο τερματοφύλακας με τον αριστερό μοχλό επιλέγει κατεύθυνση. Το R1 μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε προσποίηση στην κατεύθυνση του σουτ.

Πέραν των παραπάνω οφείλουμε να σημειώσουμε μερικές ακόμα αλλαγές. Πρώτων να μιλήσουμε για την ελληνική περιγραφή αγώνα που σύμφωνα με την Konami θα είναι πολύ βελτιωμένη σε σχέση με πέρσι. Επίσης να αναφερθούμε στη διαιτησία που πλέον δεν θα διακόπτει τον αγώνα χωρίς λόγο και θα αφήνει πλεονέκτημα. Το σύστημα πάσας έχει αλλάξει και επιτρέπει τόσο χειροκίνητες πάσες όσο και πάσες με υποβοήθεια. Το σύστημα MyPES καταγράφει όλα τα αποτελέσματα του κάθε παίκτη στο facebook και άλλα networks, είτε πρόκειται για φιλικούς, τουρνουά, γκολ κλπ. Τέλος όλη η ατμόσφαιρα του παιχνιδιού είναι πιο ποδοσφαιρική και ζωντανή όπως φαίνεται και στο παρακάτω gameplay video:


PES 2012 Gameplay by PesLeagueGreece

Από ελληνικές ομάδες θα υπάρχει πάλι ο Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, ενώ υπάρχουν και κάποιες προσθήκες σε ξένες ομάδες και γήπεδα, και φυσικά τα αποκλειστικά δικαιώματα του UEFA Champions League, UEFA Europa League και Copa Libertadores.

Έχουν κυκλοφορήσει ήδη δύο δωρεάν demo για PC, PS3 και X360 που τα συστήνουμε ανεπιφύλακτα.
Για το PlayStation μπορείτε να τα κατεβάσετε από το PSN. Για το Xbox 360 από το Marketplace και για το PC από εδώ.

Κατεβάστε τα και δείτε και από μόνοι σας γιατί το Pro Evolution Soccer 2012 θα αφήσει εποχή!

Advertisements