Ετοιμαστείτε να υποδεχτείτε το νέο social network Phile.com, μια υπηρεσία που δίνει τη δυνατότητα σε ομάδες ανθρώπων να δημιουργήσουν έναν online οδηγό σχετικά με αυτά που τους ενδιαφέρουν, ο οποίος μοιάζει αρκετά με μια ιστοσελίδα-forum.

Σκεφτείτε τη σελίδα ενός group από το Facebook, στο οποίο ο καθένας μπορεί να μοιράζεται τις απόψεις του, τις γνώσεις του ή τα ερωτήματα του σχετικά με το θέμα του group, βοηθώντας έτσι στην ανάπτυξη της ιστοσελίδας, με τη διαφορά είναι πολύ πιο εύκολη η αναζήτηση παλαιότερων πληροφοριών, καθώς και η ταξινόμηση σε υποκατηγορίες του κύριου θέματος.

Αυτές οι υποκατηγορίες ονομάζονται Stacks. Κάθε stack αφορά ένα αποκλειστικά θέμα. Για παράδειγμα, σκεφτείτε ένα Phile Group με θέμα την Κλασική Μουσική, με υποκατηγορίες (stacks) "συνθέτες", "όργανα", "σχολές" κλπ. Εάν είστε ο δημιουργός του group μπορείτε να αποφασίσετε εσείς για το θέμα των stacks, καθώς και να προσθέσετε ειδικό μέρος για reviews, βαθμολογίες κ.ά.

Κάθε φορά που ένα μέλος του group θέλει να προσθέσει κάτι νέο, θα του ζητείται να προσθέσει πληροφορίες για κάθε πεδίο που έχετε δημιουργήσει, ενώ το Phile τις οργανώνει αυτόματα! Βέβαια, υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα forum γενικού ενδιαφέροντος, για οτιδήποτε δεν αφορά τα stacks που έχετε δημιουργήσει.

Στην αρχική σελίδα μπορεί ο καθένας να δει και να σχολιάσει στην πρόσφατη ανανέωση του group, αλλά οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν τα δικά τους dashboards για να βλέπουν τη δραστηριότητα μόνο αυτών που ακολουθούν (όπως στο Twitter).

Οι δημιουργοί group έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν όλα τα δεδομένα από το group τους, είτε για να φτιάξουν άλλο, είτε για να το μοιραστούν με άλλη ιστοσελίδα, είτε ακόμη και για δημιουργήσουν μια δική τους ιστοσελίδα, αλλά το Phile.com δε δίνει πρόσβαση στις διευθύνσεις email των άλλων μελών του group.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ.

Advertisements