Τηγάνισμα χωρίς λάδι με την Philips Airfryer!

Μπορεί να μη συνηθίζουμε να κάνουμε posts για συσκευές μαγειρικής, αλλά αυτή η καινούργια δημιουργία της Philips είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα. Τι θα λέγατε για τηγανητά φαγητά χωρίς…λάδι;

Η Philips παρουσίασε στην IFA 2010 τη φριτέζα Airfryer, η οποία χρησιμοποιεί την πατενταρισμένη τεχνολογία Rapid Air για συνεχή κυκλική θέρμανση του φαγητού, με αποτέλεσμα το μαγείρεμα να γίνεται τέλεια με 80% λιγότερα λιπαρά, καθώς δεν χρησιμοποιείται καθόλου λάδι! Μάλιστα, η διαδικασία κρατά μόλις 12 λεπτά.

Ακόμη, με χρήση του εξαρτήματος Food Separator, είναι δυνατό το τηγάνισμα διαφορετικών υλικών ταυτότχρονα, χωρίς να αναμιγνύονται οι γεύσεις, ενώ το φίλτρο αέρα κρατά τα αρώματα στο εσωτερικό της πρωτότυπης αυτής φριτέζας. Η θερμοκρασία μπορείνα ρυθμιστεί μέχρι 200 βαθμούς.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, η Philips έδωσε σε αρκετό κόσμο να δοκιμάσει χωρίς να αναφέρει  πως έγινε το τηγάνισμα του φαγητού, και αναφέρει ότι είχε θετικές αντιδράσεις από το 75% των ανθρώπων.

Λέτε το Airfryer να είναι η λύση στην παχυσαρκία; (ή τουλάχιστον να απενοχοποιήσει τις τηγανητές πατάτες και τα κολοκυθάκια…)

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Kitchen, Philips and tagged , , . Bookmark the permalink.