Πείραμα έδειξε ότι τα φυτά μαραίνονται όταν τοποθετούνται κοντά σε WiFi routers!

plant_wifi

Μια ομάδα μαθητριών Γυμνασίου από τη Δανία εξετέλεσε ένα πολύ απλό πείραμα τα αποτελέσματα του οποίου έρχονται να ανατρέψουν ή να επιβεβαιώσουν αντιφατικές θεωρίες σχετικά με τις επιπτώσεις του WiFi στην υγεία του ανθρώπου και των υπολοίπων ζωντανών οργανισμών.

Αυτό που έκαναν ήταν να τοποθετήσουν έξι γλάστρες με κάρδαμο δίπλα σε δύο WiFi routers και άλλες έξι σε ένα δωμάτιο χωρίς κανένα router. Το αποτέλεσμα ήταν μέσα σε 12 μόλις ημέρες τα φυτά που βρίσκονταν στο δωμάτιο με τα router να μαραθούν ολοκληρωτικά σε αντίθεση με τα άλλα τα οποία συνέχιζαν να αναπτύσσονται φυσιολογικά.

Σύμφωνα με την Kim Horsevad, καθηγήτρια βιολογίας στο Hjallerup School:

“To εν λόγω πείραμα έχει προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη αντιπαράθεση ανάμεσα σε αυτούς που πιστεύουν ότι το ασύρματο δίκτυο και τα κινητά τηλέφωνα βλάπτουν την υγεία του ανθρώπου και αυτούς που ισχυρίζονται το αντίθετο.”

Για του λόγου το αληθές, πολλοί ερευνητές έσπευσαν να ισχυριστούν ότι τα φυτά δεν μαράθηκαν λόγω της ακτινοβολίας αλλά της θερμότητας που εξέπεμπαν τα router. Όποια και αν είναι η αλήθεια το γεγονός ότι 12 μόνο ημέρες ήταν αρκετές για να μαραθούν τα φυτά είναι από μόνο του ανησυχητικό.

Η συμβουλή των επιστημόνων για τη μείωση των επιπτώσεων της ακτινοβολίας σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο βαθμό είναι να διατηρούμε απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρων από το router μας, να κλείνουμε το κινητό μας τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της νύχτας και να μην τοποθετούμε το laptop πάνω μας αλλά στο τραπέζι, το γραφείο ή κάποια ειδική βάση στήριξης.

[via]

This entry was posted in Featured, Health, Internet, Misc, Science. Bookmark the permalink.