Θρησκευτικές ιστοσελίδες vs ιστοσελίδες πορνό: ποιες είναι οι πιο επικίνδυνες;

porn vs religion

Ποιος θα το φανταζόταν: σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Symantec οι ιστοσελίδες με θρησκευτικό και ιδεολογικό περιεχόμενο είναι περισσότερο επικίνδυνες από αυτές με πορνογραφικό περιεχόμενο. Συγκεκριμένα, η εταιρεία βρήκε ότι οι θρησκευτικές ιστοσελίδες είχαν τρεις φορές τον μέσο αριθμό επιθέσεων από τις ιστοσελίδες πορνό: 115 έναντι 25 επιθέσεις. Ο λόγος για αυτή τη διαφορά είναι πολύ απλός:

Οι ιστοσελίδες πορνό είναι μια κερδοφόρα βιομηχανία που αποφέρει κέρδη στους ιδιοκτήτες και λειτουργεί προς το συμφέρον τους να διατηρούν τις ιστοσελίδες τους όσο γίνεται πιο «καθαρές». Από την άλλη η λίστα με τις πιο επικίνδυνες κατηγορίες ιστοσελίδων της ίδιας εταιρείας ζωγραφίζει μια διαφορετική εικόνα. Συγκεκριμένα, την πρώτη θέση καταλαμβάνουν τα blogs/web communications, την τελευταία οι ιστοσελίδες πορνό ενώ οι ιστοσελίδες θρησκευτικού περιεχομένου δεν βρίσκονται καν στη λίστα.

Η Wall Street Journal σημειώνει ότι ο κατά πολύ μεγαλύτερος αριθμός ιστοσελίδων πορνό μπορεί να επηρέασε τον μέσο όρο ενώ πρέπει να πούμε ότι η Symantec, όντας εταιρεία που πουλάει λογισμικό antivirus μπορεί να μην είναι και η πιο αντικειμενική πηγή πάνω στο θέμα.

[via HuffingtonPost]

 

Loading