Με αφορμή τα όσα συνέβησαν με το PRISM, την εμφάνιση της έκανε μια νέα εφαρμογή για iOS συσκευές ονόματι Privatext που υπόσχεται να προστατεύσει την ιδιωτικότητα των χρηστών της.

privatext

Κάνοντας χρήση end-to-end κρυπτογράφησης το Privatext διαγράφει αυτόματα τα μηνύματα κειμένου ή φωτογραφιών από τις συσκευές του αποστολέα και του παραλήπτη αλλά και από τους servers της εφαρμογής είτε αμέσως μετά την αποστολή/ανάγνωση είτε σε ένα προκαθορισμένο χρονικό περιθώριο.

Μια ακόμα εξαιρετικά χρήσιμη δυνατότητα που προσφέρει είναι η διαγραφή περιεχομένου προτού ο παραλήπτης προλάβει να το λάβει (σε περίπτωση που αλλάξεις γνώμη εγκαίρως), κάτι που δεν υπάρχει στις παραδοσιακές εφαρμογές μηνυμάτων.

Τέλος, με το  Privatext μπορείς να προστατεύσεις τα μηνύματα σου με έναν πρόσθετο κωδικό ασφαλείας και δε χρειάζεται καν να χρησιμοποιείς το πραγματικό σου όνομα. Μηνύματα, φωτογραφίες και λοιπό περιεχόμενο δεν αποθηκεύoνται στη συσκευή σου ενώ η εφαρμογή δεν έχει πρόσβαση στον τηλεφωνικό σου κατάλογο.

To Privatext μπορείς να κατεβάσεις από εδώ ενώ πολύ σύντομα θα είναι διαθέσιμο για Android, Windows Phone και BlackBerry συσκευές.

Advertisements