Project GREENLION: Η βιο-οικονομία αρχίζει από εδώ… Γίνετε μέρος της! [Video]

greenlion

[Δ.Τ.]

Ίσως έχετε ακούσει για τη βιο-οικονομία και αναρωτιέστε περί τίνος πρόκειται. Περιγράφει ένα μέλλον, στο οποίο θα βασιζόμαστε σε ανανεώσιμες βιολογικές πηγές για τις ανάγκες μας σε φαγητό, υλικά και ενέργεια. Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιστεύουμε ότι αυτό το μέλλον είναι πολύ κοντά και έχουμε θέσει σε εφαρμογή μια στρατηγική για να συνεργαστούμε με τη φύση για έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής.


Ένα smartphone ή ένα laptop που παραμένει φορτισμένο επί διπλάσιο χρόνο, ένα ηλεκτρικό όχημα με σταθερότερη απόδοση και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής… Οι ευκολίες αυτές ίσως δεν απέχουν χρονικά όσο νομίζουμε.

Χάρη σε μια καινούργια νανοτεχνολογία, το πρόγραμμα GREENLION έχει διπλασιάσει τη ζωή της μπαταρίας των κινητών συσκευών και των ηλεκτρικών οχημάτων, ακόμα και αν οι μπαταρίες έχουν φορτιστεί και αποφορτιστεί περισσότερες από 1.000 φορές. Αυτό επιτεύχθηκε με την αντικατάσταση του γραφίτη, που χρησιμοποιείται στις μπαταρίες ιόντων λιθίου και έχει χαμηλή δυνατότητα φόρτισης, με μια βελτιωμένη εκδοχή γερμάνιου υψηλότερης χωρητικότητας. Η ερευνητική ομάδα διασφάλισε ότι η τεχνολογία είναι επεκτάσιμη, χαμηλού κόστους και χαμηλής ενέργειας, καθιστώντας την πιο «πράσινη» και εμπορικά βιώσιμη.

Συντονιστής του προγράμματος είναι η Ισπανία και συμμετέχουν εταίροι από την Ιρλανδία, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Αυστρία, την Ελβετία και τη Γαλλία.

Μάθετε περισσότερα για το project GREENLION εδώ.

Loading