Η Qualcomm πλησίασε ένα βήμα πιο κοντά στην επιστημονική φαντασία,παρουσιάζοντας στην Computex 2011 δύο demo που αφορούν δύο νέες εντυπωσιακές τεχνολογίες, τις Zero Shutter Lag και Ultrasonic Pen.

Πώς θα σου φαινόταν αν πατώντας το κουμπί της φωτογραφικής μηχανής στο κινητό σας αντί για μία φωτογραφία είχες πέντε; Αυτό ακριβώς επιδιώκει η τεχνολογία Zero Shutter Lag, που σε εντυπωσιακό χρόνο τραβάει δύο φωτογραφίες πριν το πάτημα του κλείστρου, μία κατά τη διάρκεια και άλλες δύο μετά. Στο τέλος, ο χρήστης από τις πέντε αυτές φωτογραφίες έχει τη δυνατότητα  να συνθέσει μια!

Σχετικά με την τεχνολογία Ultrasonic Pen που είχαμε δει για πρώτη φορά στην MWC 2011, πρόκειται στην ουσία για ένα στυλό που λειτουργεί με αισθητήρες υπερήχων και σου δίνει τη δυνατότητα να γράψεις κάτι είτε απευθείας στην οθόνη του κινητού σου είτε σε ένα απλό χαρτί (σε απόσταση μέχρι 30cm από το κινητό).   Το μήνυμα που γράφεις εμφανίζεται απευθείας στην οθόνη σου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε εφαρμογή κειμένου. Αυτή τη φορά η τεχνολογία αυτή εμφανίζεται βελτιωμένη ως προς την απαιτούμενη απόσταση του στυλού από το κινητό αλλά και την ακρίβεια.

[πηγή Engadget]

 

Advertisements