Το Left 4 Dead 2, χωρίς να είναι ένα παιχνίδι του Wii, δεν ήταν εύκολο να παιχτεί από πολύ κόσμο εξαιτίας του χειρισμού του. Όμως η Razer, κατασκευάστρια περιφερειακών για PC, σε συνεργασία με την Sixense, κατασκευάστρια χειριστηρίων motion-control, ετοιμάζονται να δώσουν τη λύση.

Η Sixense δημιουργεί χειριστήρια κίνησης σε μορφή ραβδιού τα οποία χρησιμοποιούν ένα ηλεκτρομαγνητικό σύστημα, αντίθετα με τα χειριστήρια του Wii που χρησιμοποιούν υπέρυθρες και μετρητή επιτάχυνσης.

Στο δελτίο Τύπου που ακολουθεί ανακοινώνεται η συνεργασία της Razer με την Sixense και παρέχονται μερικές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του νέου χειριστηρίου:

‘’ Στοχεύοντας στο επόμενο μεγάλο βήμα στον τομέα του gaming για τα PC, οι επιστήμονες και μηχανικοί των Razer και Sixense μαζί με επιλεγμένους κατασκευαστές εξοπλισμών για PC εργάζονται επάνω σε εξαιρετικά ακριβείς αισθητήρες κίνησης 1:1 οι οποίοι χρησιμοποιούν ηλεκτρομαγνητικά πεδία για να ακολουθούν ακριβείς κινήσεις σε έξι άξονες, ώστε να χρησιμοποιηθούν ως χειριστήρια για τα επόμενης γενιάς παιχνίδια των PC. Η απόλυτη θέση ορίζεται στο ένα χιλιοστό για την τοποθέτηση και στη μία μοίρα για τον προσανατολισμό’’


Για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος αξίζει να ρίξετε μια ματιά στις δηλώσεις του Chet Faliszek, εκ των δημιουργών του Left 4 Dead 2 της Valve Software:

‘’Με αυτό το χειριστήριο, οι Razer και Sixense δημιουργούν το πιο ουσιαστικό μέσο για να μπορεί κανείς να παίξει τα παιχνίδια μας. Για εμάς και τους πελάτες μας αντιπροσωπεύει την κορυφαία μέχρι στιγμής motion-enabled προσέγγιση από οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα’’

Δείτε την επίδειξη του χειριστηρίου των Razer/Sixense για το Left 4 Dead 2 στην CES 2010.Advertisements